Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας εργαζόμενοι του  νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, οι οποίοι διαμαρτύρονταν σύμφωνα με την ανακοίνωση τους για «μείζονα προβλήματα». Και φυσικά τα προβλήματα ήταν μείζονα και κοινά όπως σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, στην περίοδο της κρίσης. Εκείνο όμως που προκάλεσε ερωτηματικά ήταν η χρονική στιγμή και το κάλεσμα τηλεοπτικών καναλιών. Τελικά ίσως το «μείζoν» πρόβλημα να ήταν η κάρτα εργασίας που πρέπει να χτυπάνε πλέον όλοι οι εργαζόμενοι του ΝΙΜΤΣ κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασίας τους.

 

 

Ειδικότερα η ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  «Την Δευτέρα 30/10/2017 το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ προκήρυξε στάση εργασίας 9πμ – 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Διοίκησης για να διαμαρτυρηθούμε για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο».
Στην συνέχεια αναφερόταν σε πραγματικά προβλήματα όπως η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση του νοσοκομείου, κάτι όμως που αντιμετωπίζουν όλα τα νοσοκομεία και σίγουρα δεν είναι πρόβλημα μόνο του συγκεκριμένου νοσοκομείου, το οποίο έχει εξασφαλίσει, σύμφωνα με πληροφορίες κονδύλια για υλικο-τεχνικό εξοπλισμό.

Ωστόσο δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός ότι η συγκέντρωση έγινε στα γραφεία της διοίκησης η οποία σαφώς και γνωρίζει και προσπαθεί να δώσει λύσεις στα μείζονα προβλήματα, κάτι που προφανώς γνωρίζει και το Σωματείο των Εργαζομένων.

Μήπως λοιπόν εκείνο που πραγματικά «πείραξε» το σωματείο είναι το γεγονός ότι από την περασμένη Παρασκευή τέθηκε σε εφαρμογή το σύστημα να χτυπάνε κάρτα κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από το νοσοκομείο, όπως άλλωστε γίνεται σε όλο το δημόσιο τομέα. Αυτό λοιπόν θα πρέπει να εκληφθεί ως συμμόρφωση στις κυβερνητικές οδηγίες και όχι ως αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης του νοσοκομείου, ειδικά δε όταν από το μέτρο δεν εξαιρείται ουδείς, σε όλο το εύρος του προσωπικού του νοσοκομείου.