Η Νότιος Κορέα ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε νέους συσσωρευτές (μπαταρίες) ιόντων λιθίου οι οποίοι διπλασιάζουν τον επιχειρησιακό χρόνο των συμβατικών υποβρυχίων, σε σύγκριση με τη χρήση συσσωρευτών μολύβδου-οξέως. Η ανάπτυξη των νέων συσσωρευτών έγινε σε συνεργασία με την νοτιοκορεατική υπηρεσία εξοπλισμών DAPA (Defense Acquisition Program Administration).

Η ανάπτυξη των νέων συσσωρευτών ξεκίνησε στα μέσα του 2016 και πλέον απομένει η τοποθέτησε σε υποβρύχιο και η διεξαγωγή των σχετικών δοκιμών, ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας και της αξιοπιστίας. Το πρόγραμμα ανάπτυξης έχει αναλάβει η Samsung SDI, ενώ την ολοκλήρωση των συσσωρευτών στα υπό ναυπήγηση υποβρύχια έχει αναλάβει η Hanwha Land Systems (τα υποβρύχια θα ναυπηγήσει η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering).

Το πρόγραμμα ναυπήγησης των τριών πρώτων υποβρυχίων KSS-III Batch I έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024, οπότε θα ξεκινήσει η ναυπήγηση άλλων τριών KSS-III Batch II, τα οποία θα ενσωματώνουν τους νέους συσσωρευτές.