Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης DIMDEX 2018 στην Ντόχα του Κατάρ, η ιταλική Leonardo παρουσίασε τον νέο ναυτικό πύργο της OTO Marlin 40. Ο OTO Marlin 40 σχεδιάστηκε για ναυτικές δυνάμεις οι οποίες έχουν μεγάλες απαιτήσεις και ανάγκες περιπολίας, χρησιμοποιούν ταχύπλοα περιπολικά σκάφη αλλά απαιτούν μεγάλη ισχύ πυρός στα περιπολικά τους.

Ο OTO Marlin 40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας, καθώς και για προσβολή στόχων επιφανείας. Το βάρος του πύργου είναι 2,1 τόνοι και είναι πλήρως τηλεχειριζόμενος. Για την κίνηση του χρησιμοποιεί σερβομηχανισμό. Ο πύργος ενσωματώνει πυροβόλο L70 των 40 χιλιοστών με αναχορηγία 72 βλήματα έτοιμα προς βολή, αν και ο μέγιστος ρυθμός βολής είναι 300 βλήματα το λεπτό. Το μέγιστο βεληνεκές του πυροβόλου ανέρχεται στα 12,5 χιλιόμετρα, ενώ καθ’ ύψος το μέγιστο βεληνεκές ανέρχεται στα 8,5 χιλιόμετρα.

Ο νέο πύργος είναι πλήρως ψηφιακός και μπορεί να δεσμευτεί απόλυτα από το σύστημα διαχείρισης μάχης του πλοίο ή να λειτουργεί αυτόνομα με τη βοήθεια ανεξάρτητου σκοπευτικού και βαλλιστικού υπολογιστή. Οι απαιτήσεις εγκατάστασης του είναι απλές και δεν απαιτείται τομή στο κατάστρωμα του πλοίου.