Ο Αμερικανικός Στρατός αναμένεται να πραγματοποιήσει την παρθενική πτητική δοκιμή ενός νέου υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος, όπως ανακοίνωση η ACC (Army Contracting Command), στο πλαίσιο της έκδοσης σχετικού αιτήματος για πληροφορίες με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για δοκιμή υπερηχητικού όπλου.

Ο Αμερικανικός Στρατός αναζητά ένα νέο βλήμα προσβολών, ικανό να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα άνω των Mach.5, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος πυροβολικού LRPF (Long Range Precision Fires). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το πρώτο πρωτότυπο, πλήρους επιχειρησιακής ανάπτυξης, θα πρέπει να παραδοθεί στον Αμερικανικό Στρατό το 2023.

Το σύστημα θα είναι χερσαίο, επί τροχοφόρου οχήματος και κάθε όχημα θα πρέπει να μεταφέρει δύο βλήματα έτοιμα προς βολή. Το πρόγραμμα, γνωστό και ως LRHW (Long-Range Hypersonic Weapon), έχει ανατεθεί στην Lockheed Martin, έναντι συμβολαίου ύψους $ 347 εκατομμυρίων.

Η φιλοσοφία πίσω από το πρόγραμμα LRHW είναι ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να φτάσουν στο όριο της ατμόσφαιρας της γης και έτσι να παραμείνουν εκτός του βεληνεκούς των αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων. Από την άλλη η μεγάλη του ταχύτητα, σε συνδυασμό με το μεγάλο του βεληνεκές, θα δώσει στον Αμερικανικό Στρατό ένα μέσω προσβολής στόχων παντού στον κόσμο, εντός λεπτών.