Στη διεθνή αεροπορική έκθεση Dubai Airshow 2017 η τουρκική εταιρία Vestel παρουσίασε μια νέα έκδοση του μη-επανδρωμένου συστήματος (UAV) Karayel. Στην έκδοση SU το Karayel διαθέτει μακρύτερες πτέρυγες, ενώ μπορεί να φέρει και οπλισμό. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας η ανάπτυξη της έκδοσης Karayel-SU διήρκεσε μόλις 12 μήνες.

Το Karayel-SU, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του Karayel-S, διαθέτει πτέρυγες μήκους 13 μέτρων με τέσσερα σημεία ανάρτησης και επιτυγχάνει διάρκεια πτήσης οκτώ ωρών όταν φέρει φορτίο βάρους 120 κιλών (στις εκδόσεις Karayel και Karayel-S το μήκος των πτερύγων είναι 10,5 μέτρα).

Μέχρι σήμερα το Karayel έχει εκτελέσει πτήσεις συνολικής διάρκειας 3.000 ωρών για λογαριασμό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο συμφωνία μίσθωσης (Leasing) με την ώρα πτήσης.

Χωρίς οπλισμό το Karayel-SU μπορεί να μεταφέρει έναν αισθητήρα παρατήρησης ημέρας και νύχτας μέγιστου βάρους 50 κιλών και να πετά σε υψόμετρο 18.000 ποδών για 20 ώρες συνεχόμενα.

Οι δοκιμές του Karayel-SU αναμένεται να ξεκινήσουν του Ιανουάριο του 2018. Τα όπλα που μπορεί να μεταφέρει είναι τα κατευθυνόμενα αντιαρματικά πυρομαχικά  MAM-L και MAM-C της Roketsan, βάρους 22 κιλών και μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων (το MAM-L χαρακτηρίστηκε επιχειρησιακό από τον Τουρκικό Στρατό το 2016, ενώ το MAM-C αναμένεται να χαρακτηριστεί επιχειρησιακό εντός του 2018). Και τα δύο πυρομαχικά μπορούν να ενσωματώσουν μονή πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας ή διπλή σε οριζόντια σειρά πολεμική κεφαλή (tandem) υψηλής εκρηκτικότητας.

Ήδη το Karayel-SU έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας, η οποία υπέγραψε σχετικό Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) με την Vestel, στο παρασκήνιο της έκθεσης Dubai Airshow 2017.