Με πλήρη επιτυχία στέφθηκαν οι δοκιμές αποδοχής του νέου ταχύπλοου μεταφορικού πλοίου του Αμερικανικού Ναυτικού. Πρόκειται για το πλοίο USNS City of Bismarck, ενώ οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στον Κόλπο του Μεξικού.

Το USNS City of Bismarck (κλάση Spearhead) θα παραδοθεί στο Αμερικανικό Ναυτικό στα τέλη του έτους. Πρόκειται για το όγδοο από τα 12 πλοία του τύπου, τα οποία στις ΗΠΑ αποκαλούνται Ταχέα Μεταφορικά Εκστρατείας (EPF : Expeditionary Fast Transport). Το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι της τάξεως των $ 1,9 δισεκατομμυρίων.

Τα πλοία EPF έχουν μήκος 103 μέτρα και εκτόπισμα 1.515 τόνους. Ενσωματώνουν τέσσερις πετρελαιοκινητήρες, επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 43 κόμβους την ώρα (80 χιλιόμετρα την ώρα) και μέγιστη εμβέλεια 2.200 χιλιόμετρα.

Μπορεί να μεταφέρει 600 τόνους φορτίου ή 312 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες, ενώ απαιτεί 41 άτομα πλήρωμα. Για την ασφάλεια του είναι εξοπλισμένο με τέσσερα πολυβόλα M2 Browning διαμετρήματος 12,7 χιλιοστών, ενώ το ελικοδρόμιο του μπορεί να υποστηρίξει ελικόπτερα επιπέδου CH-53

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *