Η γαλλική Thales ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε το Cybels Analytics, ένα ισχυρό εργαλείο προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις, το οποίο χρησιμοποιεί διαδικασίες και τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό σύνθετων κυβερνοεπιθέσεων. Το Cybels Analytics θα παρουσιαστεί, για πρώτη φορά, το 2020 στην εκδήλωση FIC (International Cybersecurity Forum).

Το σύστημα συνδυάζει τον εντοπισμό απειλών, σε πραγματικό χρόνο, με βάση τις υπάρχουσες, καταγεγραμμένες και αναλυμένες, απειλές κυβερνοεπιθέσεων και την προληπτική έρευνα για προηγμένες, μη καταγεγραμμένες, πρωτοεμφανιζόμενες απειλές κυβερνοεπιθέσεων. Η τεχνητή νοημοσύνη και οι δυνατότητες γραφικών απεικονίσεων μειώνουν το χρόνο εντοπισμού των απειλών.

Το Cybels Analytics χρησιμοποιεί αλγορίθμους για τον εντοπισμό αφύσικων και ακανόνιστων καταστάσεων, οι οποίες βασίζονται στον τεράστιο όγκο δεδομένων που τις συνοδεύουν και μάλιστα ετερόκλητων δεδομένων, προερχομένων από πολλαπλές πηγές δικτύων. Έτσι εντοπίζεται ένα μοτίβο πιθανών απειλών και γίνεται η κατάλληλη προεργασία για την αντιμετώπιση τους.