Η MBDA παρουσίασε το σύστημα μάχης, παροχής εγγύς αεροπορικής υποστήριξης, Spectre, το οποίο βασίζεται στη χρήση του ομώνυμου μη-επανδρωμένου αεροχήματος (UAV) και των αντιαρματικών βλημάτων Enforcer και MMP (Missile Moyenne Portee). To Spectre σχεδιάστηκε προκειμένου να παρέχει άμεση, μικρού κόστους, οργανική παροχή πυρών εγγύς υποστήριξης σε φίλιες χερσαίες δυνάμεις.

Το Spectre είναι ένα UAV μεταβλητής έλικας, κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, με ενσωματωμένη εσωτερική δεξαμενή μεταφοράς οπλισμού, μέγιστου βάρους 25 κιλών. Μπορεί να εφοδιαστεί είτε με δύο βλήματα Enforcers ή ένα βλήμα MMP για την προσβολή οχυρώσεων, ελαφρά θωρακισμένων οχημάτων, τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης.

Το Enforcer, το οποίο έχει σχεδιαστεί και αναπτύσσεται ως ατομικό φορητό κατευθυνόμενο αντιαρματικό πυρομαχικό μιας χρήσης, έχει ελάχιστο βεληνεκές 100 μέτρα και μέγιστο 2.000 μέτρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά ελαφρά θωρακισμένων στόχων ή προσωπικού ημέρα και νύχτα και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Κατά προσωπικού το Enforcer είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, αφού το βλήμα είναι τεχνολογίας Air Burst (πυροδότηση στον αέρα, πάνω από τον στόχο). Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα το Enforcer θα ολοκληρώσει την ανάπτυξη του στα τέλη του 2019.

Το MMP ζυγίζει 15 κιλά, ενώ μαζί με τον εκτοξευτή ζυγίζει 26 κιλά. Ενσωματώνει διπλή πολεμική κεφαλή σε κάθετη διάταξη (tandem) σχεδιασμένη ώστε να προσβάλει τεθωρακισμένους στόχους, ενισχυμένους με θωράκιση ERA (Explosive Reaction Armor) ή καλά προστατευμένους στόχους, όπως είναι οι οχυρώσεις. Επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές της τάξεως των 4 χιλιομέτρων.

Το Spectre λειτουργεί με δύο διαφορετικά επιχειρησιακά σενάρια εμπλοκής: Ως τυπικό ένοπλο UAV (πτήση, έρευνα, εντοπισμός και προσβολή στόχων) ή με την τακτική της «έρευνας και αναμονής» («search and wait»), δηλαδή ως ένα αιωρούμενο πυρομαχικό πάνω από μια συγκεκριμένη περιοχή.

Εκτός από τα αντιαρματικά βλήματα το Spectre μπορεί να εφοδιαστεί με διαφορετικούς αισθητήρες επιτήρησης ημέρας και νύχτας ή συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Η εναλλαγή φορτίων είναι εύκολη και γίνεται επιτόπου στο πεδίο της μάχης σε ελάχιστο χρόνο. Εναλλακτικά ένα σμήνος από έξι Spectre, για παράδειγμα, μπορεί να εφοδιαστεί με δύο φορτίου επιτήρησης, ένα φορτίου ηλεκτρονικού πολέμου και τρία φορτία προσβολής και να εκτελέσουν αποστολή άρνησης περιοχής.

Το Spectre έχει ταχύτητα πλεύσης 180 χιλιόμετρα την ώρα και μέγιστη εμβέλεια 10 χιλιόμετρα ή ικανότητα πτήσης επί 60 λεπτά συνεχώς. Ενσωματώνει τέσσερις πτέρυγες και ισάριθμους κινητήρες. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα της αυτόματης πλοήγησης, επί προσχεδιασμένης διαδρομής και αυτόματες διαδικασίες διοίκησης και ελέγχου πτήσης (αλλά η εντολή εκτόξευσης του βλήματος μπορεί να γίνει μόνο από άνθρωπο).