Μόλις μια εβδομάδα μετά την υπογραφή συμβολαίου ύψους $ 1,7 δισεκατομμυρίων για την προμήθεια 12 αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού KC-46A Pegasus στην Αμερικανική Αεροπορίας (έκτη παρτίδα παραγωγής, Lot.6), η Boeing ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέο συμβόλαιο ύψους $ 2,12 δισεκατομμυρίων για την προμήθεια 15 επιπλέον αεροσκαφών της έβδομης παρτίδας παραγωγής (Lot.7), οι παραδόσεις των οποίων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2024. Η πρώτη παρτίδα αφορούσε σε 7 αεροσκάφη, ενώ η δεύτερη σε 12 (αμφότερες έγιναν το 2016). Η τρίτη παρτίδα (2017) ήταν για 15 αεροσκάφη, η τέταρτη (2018) για 18 αεροσκάφη, η πέμπτη (2019) για 15 αεροσκάφη και η έκτη (2020) για 12 αεροσκάφη. Συνολικά οι παραγγελίες ανέρχονται σε 94 αεροσκάφη, ενώ η Αμερικανική Αεροπορία έχει παραλάβει μέχρι σήμερα 42 αεροσκάφη.

Comments

  1. Μεταχειρισμένα αεροσκάφη εναέριου εφοδιασμού για Ελλάδα.Πολλαπλασιαστής ισχύος χωρίς πολύ σκέψη.Πως εξηγούν οι αναγνώστες την μη αγορά τους εδώ και 10ετίες; Γιατί αλλιώς, όταν δεν τα έχεις, πολλές γεωγραφίες ελληνικού ενδιαφέροντος βρίσκονται μακριά……

    1. Μερικοί υποστηρίζουν ότι η απόκτηση τους είναι ακριβή και ασύμφορη,και μερικοί άλλοι ότι δεν χρειάζονται αφού τα ελληνικά μαχητικά φτάνουν μέχρι εκεί που πρέπει.
      Η σκέψη ότι το συχνό άναβα-κατέβα για ανεφοδιασμό φθείρει περισσότερο απο τον ανεφοδιασμό στον αέρα τα αεροσκάφη προφανώς δεν τους απασχολεί(ούτε κάν το σκέφτονται) απο ότι φαίνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *