Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι επέλεξε την πρόταση της Raytheon για το πρόγραμμα προμήθειας νέων ραντάρ για τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, με ικανότητα έρευνας και εντοπισμού σ’ ολόκληρο το τόξο των 360ο. Η Raytheon κέρδισε συμβόλαιο, συνολικού ύψους $ 384 εκατομμυρίων, για την προμήθεια έξι (6) πρωτότυπων.

Το ραντάρ είναι τεχνολογίας AESA (Active Electronic Scanned Array) και η χρήση του θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τις ικανότητες των Patriot. Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται Νιτρίδιο του Γαλλίου, μια ουσία η οποία έχει την ιδιότητα να αυξάνει την ευαισθησία του ραντάρ και αυξάνει την ικανότητα εντοπισμού απειλών.

Comments

  1. Αντε να περνουμε σειρα για κανενα μεταχειρισμενο MPQ-65 ωστε επιτελους!!! να διασυνδεσουμε πατριοτ και χωκ σε κοινες πυροβολαρχιες

    1. Και να ξεμείνει το πυροβολικό από θέσεις αξιωματικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αν διασυνδεθούν και υπαχθούν στην ΠΑ? Δεν νομίζω να το δούμε

      1. Ουτως ή αλλως ολο το α/α πυροβολικο επρεπε να υπαγεται στην ΠΑ κατ’εμε. Απο κει και περα λυσεις υπαρχουν για τα στελεχη του ΣΞ οπως μεταταξη στην ΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *