Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «SOFIC 2019» (Special Operations Forces Industry Conference) η βελγική FN Herstal παρουσίασε το πρωτότυπο πολυβόλο Mk.48 Mod.2 των 6,5 χιλιοστών, εξέλιξη του Mk.48 Mod.1 των 7,62 χιλιοστών, το οποίο αποτελεί έκδοση του γνωστού MiniMi των 5,56 χιλιοστών. Τα νέα πολυβόλα, με το νέο διαμέτρημα αναπτύχθηκαν κατόπιν απαίτησης της Αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (US Special Operations Command).

Το πρόγραμμα και οι απαιτήσεις των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων κάνουν λόγω για ένα νέο πολυβόλο μεγαλύτερου δραστικού βεληνεκούς σε σχέση με τα πολυβόλα διαμετρήματος 5,56 χιλιοστών, αλλά μικρότερου βάρους σε σχέση με τα πολυβόλα διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών. Εκτός της έκδοσης διαμετρήματος 6,5 χιλιοστών, το Mk.48 Mod.2 διατίθεται και στο διαμέτρημα των 7,62 χιλιοστών.

Εκτός του νέου διαμετρήματος το Mk.48 Mod.2 ενσωματώνει και άλλες βελτιώσεις όπως βελτιωμένο προσαρμοζόμενο κοντάκιο, προσαρμοζόμενη βάση για το πιγούνι και νέα χειρολαβή. Επίσης, σύμφωνα με την FN Herstal, οι τροποποιήσεις αυτές μπορούν να εφαρμοστούν και στην έκδοση Mk.48 Mod.1 μετατρέποντας τα έτσι σε πολυβόλα διαμετρήματος 6,5 χιλιοστών. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα τα πρώτα Mk.48 Mod.2 θα ενταχθούν σε υπηρεσία στα τέλη του 2019.