Η εταιρία ST Kinetics από την Σιγκαπούρη, μέλος του ομίλου αμυντικών εταιριών ST Engineering, παρουσίασε το νέο μη-επανδρωμένο επίγειο όχημα Jaeger-6. Πρόκειται για ένα τροχοφόρο όχημα 6 x 6 σχεδιασμένο να εκτελεί μια σειρά αποστολών, όπως υποστήριξη μάχης, ανεφοδιασμό, αναγνώριση, επιτήρηση και κατάδειξης στόχων.

Η κίνηση του οχήματος επιτυγχάνεται αυτόματα, ημι-αυτόματα ή με τη χρήση συστήματος Wi-Fi από απόσταση. Το Jaeger-6 είναι παρόμοιο με το SMSS (Squad Mission Support System) της Lockheed Martin. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ST-Kinetics το Jaeger-6 θα αναπτυχθεί και στην έκδοση 8 x 8, αν και μέχρι στιγμής μόνο η έκδοση 6 x 6 είναι διαθέσιμη για παραγωγή.

Το μήκος του Jaeger-6 είναι 2,5 μέτρα, το πλάτος του 1,5 μέτρο και το ύψος του 0,85 μέτρα. Το βάρος μάχης του ανέρχεται στα 750 κιλά, με το βάρος του ωφέλιμου φορτίου να είναι της τάξεως των 250 κιλών, βάρος ικανό να υποστηρίξει τις ανάγκες εφοδιασμού μιας Ομάδας Πεζικού, σε πυρομαχικά, τρόφιμα και πολεμοφόδια, για μια ολόκληρη μέσα μάχης. Το Jaeger-6 ενσωματώνει ηλεκτροκινητήρα, ενώ οι μπαταρίες του επιτρέπουν να λειτουργεί χωρίς ανεφοδιασμό για 48 συνεχόμενες ώρες, με μέγιστη ταχύτητα 16 χιλιόμετρα της ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *