Τελικά η συμφωνία ΗΠΑ -Τουρκίας για τη Συρία, αφορά σε πενθήμερη κατάπαυση του πυρός και όχι σε οριστικό τερματισμό των επιχειρήσεων, όπως αναφέρει το CNN, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Αμερικανού Αντιπροέδρου Πενς.

Σύμφωνα με το CNN η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα των συνομιλιών που είχε με τον Ερντογάν ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος. Στο διάστημα των 5 ημερών οι Κούρδοι θα πρέπει να αποχωρήσουν από την περιοχή και να καταστρέψουν τις οχυρώσεις τους.

Το CNN γράφει σχετικά: «Ως μέρος της συμφωνίας οι ΗΠΑ έπεισαν τους Κούρδους να καταστρέψουν τις οχυρώσεις τους και να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από τα σύνορα με τη Συρία». Επίσης συμφωνήθηκαν κοινές αμερικανοτουρκικές περιπολίες.

Η Ουάσινγκτον δεν θα επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, μόλις τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το Κομπάνι, στο οποίο η Τουρκία συμφώνησε να μην επιτεθεί. Θριαμβευτικά τα πρώτα λόγια του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε

Comments

  1. Δεν στέκει πάντως το όλο πράγμα. Θα παραχωρήσουν Κούρδοι, Σύριοι και Ρώσοι 30 χλμ υπο τον έλεγχο της Τουρκίας η οποία μόλις είχε αρχήσει να τρώει φάπες απο Κούρδους και Σύρους? Η μήπως θα το κάνουν οι γελοιοποιημένες ΗΠΑ που δεν έχουν κανέναν λόγο πλέον στην περιοχή? Θα έχει ενδιαφέρον πάντως!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *