Η ρωσική Rostec ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε ένα νέο αντίμετρο για την αυτοπροστασία οχημάτων από πυρομαχικά ακριβείας. Μόλις εντοπιστεί η απειλή το νέο αντίμετρο εκτοξεύεται προς την κατεύθυνση της απειλής και εκρήγνυται μπροστά της δημιουργώντας αερόλυμα, ενώ πυροδοτούνται και θερμοβολίδες με αποτέλεσμα την «τύφλωση» του συστήματος καθοδήγησης της απειλής. Το νέο αντίμετρο ανήκει στο διαμέτρημα των 76 χιλιοστών και ζυγίζει 2,8 κιλά. Σύμφωνα με τη Rostec το νέο αντίμετρο προστατεύει από κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας με σύστημα καθοδήγησης λέιζερ, οπτικό, θερμικό και ραδιοσυχνοτήτων. Η επίσης παρουσίαση του θα γίνει στην προσεχή έκθεση «Army 2021» (Μόσχα, 22-28 Αυγούστου).

Comments

 1. Όλοι επενδύουν σε συστήματα αυτοπρωστασίας, θωράκησης, τηλεχειριζόμενος πύργους, ηλεκτρονικό πόλεμο και πόλεμο από μακριά (μη επανδρωμένα), εμείς έχουμε τις ελληνικές ψυχές για πέταμα.

 2. @ΓιωργοσΠατρις
  Αγαπητέ Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο .
  Αν δεν μειωθεί το μέγεθος του Στρατού Ξηράς ,και να μετασχηματιστεί σε πιο ταχυκίνητη και σύγχρονη ευέλικτη μορφή,δεν μπορεί να υποστηριχθεί!
  Τα αποτελέσματα τα ζούμε,οι αριθμοί ατέλειωτοι και ουσία ……
  Αμέτρητα άχρηστα στρατόπεδα και φυλάκια πρεπει να βάλουν λουκέτο ,να ενοικιαστούν η να πουληθούν και οι πόροι να πιάσουν τόπο.
  Πρεπει όμως πάνω από όλα να αλλάξουν οι αρτηριοσκληρωτικές νοοτροπίες και σκεπτικα.
  Με εκτίμηση

  1. Ο ίδιος ο Πούτιν στη τελευταία σύσκεψη που είχε για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας, μαζί με την ηγεσία των ΕΔ και τους υπουργούς (υπ. Βιομηχανίας κλπ) είπε πως ο ρωσικός στρατός πρέπει να γίνει μια πιο μικρή, ευέλικτη και ταχύκινητη δύναμη και έμφαση πρέπει να δωθεί στις νέες τεχνολογίες (AI, βλήματα ακριβείας, hypersonic κλπ) Αυτό το είπε ο πρόεδρος της μεγαλύτερης χώρας στο κόσμο, με ατελείωτα σύνορα, παραδοσιακής land power, περιτριγυρισμένος από ισχυρούς στρατιωτικά ανταγωνιστές και που κάποτε είχε 3-4 εκ στρατό και περισσότερα άρματα από τον υπόλοιπο πλανήτη μαζί. Προφανώς, εμείς εδώ με τα δεκάδες στρατόπεδα φαντάσματα, στα οποία υπηρετεί μια χούφτα στρατιωτών και στη συντήρηση ενός τεράστιου ξεπερασμένου τεχνολογικά οπλοστασίου κάτι παραπάνω ξέρουμε. Εδώ αυτοί συζητούν για το αν αξίζει να αγοραστεί το Τ14 ή πρέπει να πάνε απευθείας στα ρομποτικά άρματα τα οποία αναπτύσσονται και εμείς ονειρευόμαστε μπας και πάρουμε μερικά Abrams, λες και θα σωθούμε. Θέλουν να πάμε στο μέλλον? Ας ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα για μετασκευή παλαιών αρμάτων σε μη επανδρωμένα άρματα ή οχήματα υποστήριξης με ελληνικές εταιρείες και ανθρώπινο δυναμικό. Γιατί να πετάξουμε τα σαπάκια που έχουμε και να μην τους δώσουμε δεύτερη ζωή? Δηλαδή τα αμερικανικά σαπάκια είναι καλύτερα ?

 3. Τετοιου ειδους συστηματα χρειαζομαστε και μεις..αρχικα πρεπει να τοποθετηθουν σε ολα τα leo2 και σε οχηματα πρωτης γραμμης..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *