Σύμφωνα με την εφημερίδα «Izvestia», τα νέα ρωσικά άρματα μάχης T-14 Armata έχουν εφοδιαστεί με ένα νέο κατευθυνόμενο αντιαρματικό βλήμα, το οποίο εκτοξεύει το κύριο πυροβόλο των 125 χιλιοστών του T-14. «Κανένα σύγχρονο άρμα δεν μπορεί να αμυνθεί στο πλήγμα του νέου βλήματος, καθώς μπορεί να διατρήσει θωράκιση δύο φορές το πάχος της θωράκισης του M-1 Abrams», σύμφωνα με την «Izvestia». Το νέο βλήμα χρησιμοποιεί τεχνολογίες από το Reflex-M 9K119M, μέγιστου βεληνεκούς 5 χιλιομέτρων, συνεπώς θα πρέπει να είναι μια βελτιωμένη έκδοση του (η «Izvestia» δεν αναφέρει την ονομασία του νέου βλήματος).

Το βλήμα εκτοξεύεται από το πυροβόλο, όπως ένα συμβατικό βλήμα αρμάτων μάχης. Μόλις εκτοξευτεί και αφήσει την κάνη ενεργοποιεί τον κινητήρα του και κινείται προς το στόχο. Η ανίχνευση του στόχου γίνεται αυτόματα από το T-14. Το σύστημα ανίχνευσης στόχου του T-14 ελέγχει την πτήση του βλήματος, ενώ ο χειριστής μπορεί να επέμβει και να διορθώσει την πτήση αν χρειαστεί.

Το ίδιο το βλήμα ενσωματώνει σύστημα καθοδήγησης λέιζερ. Ενσωματώνει διπλή πολεμική κεφαλή σε κάθετη διάταξη (tandem), εκ των οποίων η πρώτη μπορεί να διατρήσει θωράκιση πάχους 1.000 χιλιοστών, ενώ μπορεί να προσβάλει στόχο, ο οποίος κινείται με ταχύτητα 70 χιλιομέτρων την ώρα. Σε δευτερεύοντα ρόλο τα βλήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά ελικοπτέρων, τα οποία βρίσκονται σε αιώρηση.