Σύμφωνα με ανακοίνωση-ανάρτηση στο «Twitter» η Προεδρία της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) το νέο αντιαεροπορικό σύστημα πολύ μικρού βεληνεκούς SUNGUR θα ενταχθεί σύντομα σε υπηρεσία από τον Τουρκικό Στρατό. Το σύστημα αποτελείται από τον πύργο και το ελαφρύ τεθωρακισμένο όχημα Vuran (4 x 4) της BMC. Τα βλήματα που ενσωματώνει το σύστημα είναι τύπου PORSAV, τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης, αντίστοιχο του Stinger.

Σύμφωνα με το σχόλιο που συνοδεύει την ανάρτηση το σύστημα μπορεί να εκτελεί βολές σε κίνηση, ημέρα και νύχτα, ενώ ο πύργος είναι εφοδιασμένος και με ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, αναγνώρισης και ανίχνευσης στόχων. Το βλήματα PORSAV είναι προιόν κοινής ανάπτυξης της ASELSAN και της Roketsan. Το μέγιστο βεληνεκές του βλήματος είναι 6 χιλιόμετρα, ενώ το δραστικό βεληνεκές είναι περί τα 4 χιλιόμετρα. Ενσωματώνει ερευνητή υπέρυθρης απεικόνισης (IIR : Imager Infrared).

Comments

 1. Τα εύσημα μου στους Τούρκους .Τουλάχιστον αυτοί προσπαθούν και έχουν συμπαραστάτη την κυβέρνηση τους .Εμείς εδώ ούτε βίδα και αντιθετως η εκκαστωτε (ελληνική ο Θεός να την κάνει) κυβέρνηση έκαναν ότι μπορούσαν για να κλείσουν και αυτές που υπήρχαν με την σύμπραξη των περιβόητων εργατοπατερων βεβαίως!!!

  1. Τους οποίους εργατοπατέρες οι ίδιοι διόριζαν για να απαξιώσουν με σχέδιο και εκτελώντας εντολές των Γερμανών την πολεμική βιομηχανία.
   Φυσικά και δεν ήταν τυχαία η γενικότερη αποβιομηχάνιση της χώρας.
   Δυστυχώς η Τουρκία είναι κράτος και η Ελλάδα είναι μη κράτος.
   Και αν ισχύουν (που ισχύουν) οι νόμιμες ηχογραφήσεις τις ΕΥΠ που διαβάζουμε τότε η Ελλάδα είναι και με τη βούλα η Κολομβία των βαλκανίων.

 2. Ενώ εμείς ακόμη στη θεωρία και περιμένουμε δεκαετία να πέσει καμιά υπογραφή, οι Τούρκοι κάθε μήνα και καινούρια δικά τους συστήματα βγάζουν σε υπηρεσία.
  Τα 6χλμ. θα τα κάνουν με τον καιρό 10 και βάλε, δηλ. άλλος ένας εχθρός για κιόβα, απάτσι κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *