Σύμφωνα με  ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ, σε πρόσφατη επιχείρηση στην Επαρχία Idlib της Συρίας σκοτώθηκαν 32 τζιχαντιστές και 5 διοικητικά στελέχη της οργάνωσης JABHAT AL NUSRA, που φέρεται να είχαν καθοδηγήσει στις 18 Σεπτεμβρίου τους μαχητές, που επιτέθηκαν κατά Ρώσων στρατιωτών στη Hama.

Τα ονόματα των θυμάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι: ABU SULMAN AL SAUDI, επικεφαλής του νότιου τομέα, ABU AL ABBAS ANADIN, Εμίρης επί οικονομικών θεμάτων, ABU HASSAN, Σύμβουλος του αποκαλούμενου Υπουργού Πολέμου, ABU MOHAMMAD AL JULANI, WALID AL MUSTAFA,
βοηθός του πνευματικού ηγέτη, ABDULLAH AL MUKHEISNI, και ABU MUDJAGID,
δικαστής της Shariah.

 

Σημειώνεται ότι η JABHAT AL NUSRA είναι μια τρομοκρατική οργάνωση τσιχαντιστών Σαλαφιστών (Salafist) οι οποίοι είναι φανατικοί σουνίτες και μάχονται για να επιβάλουν την επιστροφή στον πουριτανικό τρόπο ζωής των μουσουλμάνων του 7ου αιώνα μ.Χ. Η εν λόγω  ομάδα που δραστηριοποιείται στη Συρία, ανακοίνωσε τη σύστασή της στις 23 Ιανουαρίου 2012. Οι Ηνωμένες Πολιτείες την έχουν ονομάσει Jabhat al-Nusra και την θεωρούν πλέον μεμονωμένη τρομοκρατική οργάνωση. Μέχρι τον Ιούλιο του 2016 ήταν ο επίσημος συριακός κλάδος της Αλ Κάιντα, αλλά από τότε αυτονομήθηκε, και πολέμα επίσημα κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στο Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο. Ωστόσο, λέγεται ότι από τις αρχές του 2017 μαζί με τέσσερις άλλες ομάδες δημιούργησαν την Tahrir al-Sham.