Η SDLE (Star Defence Logistics and Engineering) ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις διαδικασίες επιθεώρησης και επισκευής σε 10 από τα 80 μεταχειρισμένα, πρώην ιταλικά, τεθωρακισμένα πυροβόλα B1 Centauro των 105 χιλιοστών και πλέον θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εγκατάστασης θερμικής κάμερας 3ης γενιάς, μέγιστου βεληνεκούς 11 χιλιομέτρων. Στο μεταξύ ο Ιορδανικός Στρατός υποβάλλει τα οχήματα και τις νέες θερμικές κάμερες σε δοκιμές αποδοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ιορδανία απέκτησε 141 από τα 400 B1 Centauro της Ιταλίας. Τα οχήματα είναι κατασκευής του 1991 και μετά, ενώ αποκτήθηκαν από την Ιορδανία στο πλαίσιο αποφασισμένης αναδιοργάνωση των τεθωρακισμένων δυνάμεων της χώρας. Στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης αποκτήθηκαν τα 141 B1 Centauro, 50 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Marder-1A3 από τη Γερμανία, ενώ αποφασίστηκε η απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους του στόλου των 392 εν υπηρεσία βρετανικών αρμάτων μάχης τύπου Challenger-1 (Al-Hussein).

Σήμερα η Ιορδανία διατηρεί σε υπηρεσία 8 Επιλαρχίες Μέσων Αρμάτων (ΕΜΑ), εκ των οποίων 4 είναι εφοδιασμένες με 182 αμερικανικής προέλευσης άρματα μάχης M-60A3 TTS (Tank Thermal Sight) εφοδιασμένα με θερμικό περισκόπιο, με πυροβόλο M-68 των 105 χιλιοστών και το νέο σύστημα ελέγχου πυρός IFCS (Integrated Fire Control System) της Raytheon. Από τις υπόλοιπες 4 ΕΜΑ, 2 θα εξοπλιστούν με 80 B1 Centauro και τα Marder-1A3 (τα υπόλοιπα 61 B1 Centauro θα χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση για άντληση ανταλλακτικών), ενώ οι άλλες 2 θα συνεχίζουν να εξοπλίζονται με τα Challenger-1 μέχρι να αντικατασταθούν με νέα ή μεταχειρισμένα άρματα μάχης.