Η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας 16 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα «καμικάζι» προς την Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου, μία ημέρα αφού η Μόσχα εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους στη μεγαλύτερη ως τώρα επιδρομή της εναντίον κρίσιμης σημασίας ουκρανικών υποδομών.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως και τα 16 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, για τα οποία διευκρίνισε πως εστάλησαν από τα νοτιοανατολικά και από το βορρά, καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε μέσω του καναλιού του στην εφαρμογή Telegram πως επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο την πρωτεύουσα και πως πέντε καταστράφηκαν μέσα στα όρια της πόλης, ενώ δύο πριν φθάσουν στο Κίεβο.

Ένα διοικητικό κτίριο στην πόλη καταστράφηκε εν μέρει, σύμφωνα με τον Σέρχι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ο οποίος δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Η Ρωσία έχει εξαπολύσει από τα μέσα Οκτωβρίου εναντίον της Ουκρανίας πολυάριθμα κύματα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροπλάνα και πυραύλους, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στην ενεργειακή υποδομή της και υποχρεώνοντας τις ουκρανικές αρχές να προβαίνουν σε σχεδιασμένες και έκτακτες διακοπές της ηλεκτροδότησης.