Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε την επιλογή της αποβατικής ακάτου MSV(L) (Maneuver Support Vessel [Light]) σχεδίασης της αμερικανικής Vigor Works. Τα MSV(L) θα αντικαταστήσουν τα παλαιά LCM-8 Mod.I/.II (Landing Craft Medium), τα οποία εντάχτηκαν σε υπηρεσία το 1959.

Το συνολικό ύψος του προγράμματος είναι $ 979.794.011 και ο χρόνος υλοποίησης του δέκα χρόνια (2018-2027). Το διάστημα 2018-2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί η φάση σχεδίασης και κατασκευής των πρωτοτύπων (πέντε στο σύνολο τους) προς αξιολόγηση και καθορισμό των τελικών απαιτήσεων για την κατασκευή 32 MSV(L) το διάστημα 2022-2027.

Οι νέες αποβατικές άκατοι αναμένεται να αυξήσουν την ικανότητα ταχείας και ασφαλούς μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού εντός θεάτρου περιοχής, θα λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι μεταξύ λιμένων και πλοίων υποστήριξης στη θάλασσα (εν άγκυρα ή εν πλω), ενώ η σχεδίαση τους τα κάνει ιδανικά για χρήση σε μεγάλα ποτάμια, απομονωμένες και απροετοίμαστες παραλίες απόβασης ή σε κατεστραμμένα λιμάνια.

Κάθε MSV(L) θα μπορεί να μεταφέρει ένα άρμα μάχης M-1 Abrams ή δύο τεθωρακισμένα οχήματα Stryker ή τέσσερα ελαφρά οχήματα JLTV (Joint Light Tactical Vehicles). Το ολικό μήκος του θα είναι 30,48 μέτρα, θα επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων/ώρα (33 χιλιομέτρων/ώρα) και θα έχει μέγιστη εμβέλεια 667 χιλιόμετρα.