Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης SEAS (Southeast Europe Aviation Summit), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, στις 8-9 Μαρτίου, η σερβική CTT (Composite Technology Team) παρουσίασε τρία νέα μη-επανδρωμένα αεροχήματα (UAV), η ανάπτυξη των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018.

Το πρώτο αφορά στο σύστημα Pupin μέγιστου υψομέτρου 66.000 ποδών, το οποίο λειτουργεί με την ηλιακή ενέργεια και αποκαλείται «ψευδό-δορυφόρος». Το Pupin μπορεί να παραμείνει στον αέρα για μήνες, δεδομένου ότι «ανεφοδιάζεται» από ηλιακή ενέργεια, με φόρτο συστήματα τηλεπικοινωνιών και επιτήρησης

Τα άλλα δύο συστήματα είναι το NT-155 και το NT-161, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία MALE, είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά, ενώ μπορούν να ενσωματώσουν αισθητήρες συλλογής πληροφοριών και παρατήρησης, καθώς και όπλα. Επίσης έχουν πιστοποιηθεί και για μεταφορά εξωτερικών δεξαμενών καυσίμου. Αμφότερα έχουν μέγιστο βάρος απογείωσης 1.000 κιλά, ταχύτητα πλεύσης 140 χιλιόμετρα ανά ώρα και μέγιστη διάρκεια πτήσης 16 ώρες.