Στις 8 Ιουνίου ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας, Aleksandar Vulin, παρουσία του Σέρβου Α/ΓΕΕΘΑ, βρέθηκε στην παρουσίαση μιας βελτιωμένης έκδοσης του σερβικού άρματος μάχης M-84. Το αναβαθμισμένο άρμα ονομάζεται M-84AS1. Τα πρώτα M-84 άρχισαν να κατασκευάζονται στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ενώ το πρόγραμμα αναβάθμισης τους, τη δεκαετία του 1990, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των M-84 θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα αναβαθμιστούν οκτώ υπό-συστήματα, ενώ στη δεύτερη φάση θα αναβαθμιστούν 12 υπό-συστήματα. Έμφαση θα δοθεί στην προστασία των αρμάτων, με επιπλέον θωράκιση και παθητικό σύστημα αυτοπροστασίας, ενώ βελτιώσεις θα υπάρχουν στον τομέα της επίγνωσης της τακτικής κατάστασης και του οπλισμού, με την προσθήκη τηλεχειριζόμενου πύργου και πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών.

Η συλλογή αναβάθμισης M-84AS1 είναι εξέλιξη της συλλογής αναβάθμισης M-84AS, η παρουσίαση της οποίας έγινε το 2004. Στην έκδοση M-84AS η συλλογή αναβάθμισης περιλαμβάνει νέο σύστημα ελέγχου πυρός, επιπλέον θωράκιση, νέα σκοπευτικά και σύστημα αυτοπροστασίας Shtora. Βάση της συλλογής αναβάθμισης M-84AS ήταν το ρωσικό άρμα μάχης T-90S. Συνολικά ο Σερβικός Στρατός διατηρεί σε υπηρεσία 212 M-84, τα οποία θέλει να αναβαθμίσει στο επίπεδο M-84AS1.