Σύμφωνα με το αμυντικό περιοδικό «Jane’s» ο Σλοβακικός Στρατός έχει παραλάβει 18 βελτιωμένα τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης BPsVI (Bojove Prieskumne Vozidlo ISTAR). Τα οχήματα άρχισαν να παραδίδονται στη Σλοβακία από τα μέσα του 2017, σύμφωνα πάντα με το «Jane’s»

Το BPsVI είναι μια βελτιωμένη έκδοση του BPsV Svatava, το οποίο βασίζεται στο όχημα του BMP-1. Τη νέα έκδοση του οχήματος ανέπτυξαν από κοινού οι εταιρίες EVPU, Konstrukta Defence, DMD Group και MSM Group. Σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση το BPsVI έχει ολικό βάρος μάχης 15,29 τόνους, είναι πλήρως αμφίβιο, ενώ διατηρεί και τον κινητήρα UTD-20, ο οποίος επιτρέπει στο όχημα να επιτυγχάνει μέγιστη εμβέλεια 550 χιλιομέτρων.

Ο εξοπλισμός μάχης του BPsVI αποτελείται από τον πύργο εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης Turra 30, ο οποίο είναι τηλεχειριζόμενος και ενσωματώνει ένα πυροβόλο 2A42 των 30 χιλιοστών, ένα πολυβόλο PKTM των 7,62 χιλιοστών και δύο εκτοξευτές κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων 9M113 Konkurs. Για επιχειρήσεις και αποστολές αναγνώρισης το όχημα ενσωματώνει το ραντάρ επιτήρησης ημέρας και νύχτας Ranger R20SS, το σύστημα συλλογής και επεξεργασίας μετεωρολογικών δεδομένων Kestrel-5500, ένα Mini-UAV, σύστημα εντοπισμού ναρκών, σύστημα επιτήρησης εδάφους και ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνιών.