Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και συγκεκριμένα ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ είναι ξανά στο στόχαστρο. Σήμερα το πρωί δημοσιεύτηκε ένα ακόμη άρθρο το οποίο και αυτή τη φορά είναι ανυπόγραφο. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός μήνα ο Αρχηγός Στόλου στοχοποιείται και διαπομπεύεται με εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες. Η αήθης επίθεση στο ΠΝ και στην ηγεσία του συνεχίζεται.

Και τούτο διότι η σημερινή ηγεσία του ΠΝ θα παραδόσει στην επόμενη ένα Ναυτικό καλύτερο και ισχυρότερο του σημερινού. Με περισσότερες επιχειρησιακές δυνατότητες σε όλους τους τομείς. Με μέριμνα για το προσωπικό του ΠΝ και τα στελέχη του δεδομένου της λήψης μέτρου οικονομικής ενίσχυσης όταν επιχειρούν σε αποστολές. Με νέο όραμα για το μέλλον της εθνικής μας ναυτικής ισχύος.

Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας οφείλει άμεσα να παρέμβει. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει και είναι γνωστό σε όλους από ποιους κύκλους τροφοδοτείται.  Ενοχλεί πολύ πως η ηγεσία του ΠΝ έχει ισχυρή άποψη και φωνή. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλουν να προστατέψουν το ΠΝ και την ηγεσία του. Η σιωπή της πολιτικής ηγεσίας και η πολιτική των ίσων αποστάσεων πολλές φορές εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Ντροπή. Και τίποτε άλλο. Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές στα χρονικά.