Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, που διοργάνωσε η αμερικανική SNA (Surface Navy Association) στην Ουάσιγκτον, η MARTAC (Maritime Tactical Systems) παρουσίασε την έκδοση συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR : Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) του μη-επανδρωμένου σκάφους (USV : Unmanned Surface Vehicle) Mantas T12.

Το Mantas T12 ISR έχει μήκος 3,66 μέτρα και πλάτος 1,22 μέτρα. Στην έκδοση ISR ενσωματώνει το ηλεκτροπτικό σύστημα SeaFlir 230 καθώς και το Mini-UAV PD-100 Black Hornet (πάνω από ένα συστήματα).

Στη συγκεκριμένη έκδοση το σκάφος μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβους την ώρα (56 χιλιόμετρα την ώρα) και να επιχειρήσει σε αποστάσεις έως και 50 ναυτικά μίλια (93 χιλιόμετρα) από την ακτογραμμή ή το μητρικό σκάφος με φορτίο βάρους 63 κιλών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στελέχη της MARTAC ανέφεραν ότι επόμενος στόχος της εταιρίας είναι η ανάπτυξη δύο ακόμα εκδόσεων: επικοινωνιακού κόμβου (communication relay) και αποφυγής ναρκών (mine avoidance). Ανέφεραν επίσης ότι εντός του 2018 θα παρουσιαστεί και μια υβριδική έκδοση του σκάφους με ικανότητα βύθισης (ακίνητο) ή κίνησης (με χαμηλή ταχύτητα) κάτω από την επιφάνεια του νερού.