Με περισσότερα από 1.000 κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα 5ης γενιάς Spike-LR2 θα ενισχυθεί το Ισραήλ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Rafael Advanced Defense Systems.

Ο Spike-LR2 είναι ένα προηγμένο βλήμα, πρωτίστως για χρήση κατά αρμάτων μάχης, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά άλλων στόχων, όπως μικρών ταχύπλοων σκαφών εν πλω (παράκτια άμυνα). Η ανάπτυξη του βασίστηκε στα τεχνικά και επιχειρησιακά συμπεράσματα από τη χρήση, σε πραγματικές συνθήκες μάχης, άνω των 5.000 βλημάτων της οικογένειας Spike.

Το Spike-LR2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ’ όλους τους εν υπηρεσία εκτοξευτές της οικογένειας. Σημειώνει αυξημένο βεληνεκές, σε σχέση με το βλήμα Spike-LR (5,5 χιλιόμετρα έναντι 4 χιλιομέτρων αντίστοιχα), όταν εκτοξεύεται από πλατφόρμα στο έδαφος, ενώ το μέγιστο του βεληνεκές αυξάνει στα 10 χιλιόμετρα ένα εκτοξευτεί από ελικόπτερο και με τη χρήση συστήματος ζεύξης ραδιοσυχνοτήτων (8 χιλιόμετρα είναι το μέγιστο βεληνεκές της έκδοσης Spike-ER).

Η οικογένεια βλημάτων Spike διαθέτει πολλές εκδόσεις, οι οποίες καλύπτουν όλα τις αποστάσεις, από τα 500-600 μέτρα (Spike-SR) έως και τα 25 χιλιόμετρα (Spike-NLOS), ενώ έχει γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία με εξαγωγές εκατοντάδων εκτοξευτών και χιλιάδων βλημάτων σε πάνω από 24 χώρες, εκτός φυσικά του Ισραήλ.