Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες αναμένεται να παραλάβουν νέα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα, προς αντικατάσταση των παλαιών AAV7. Τα νέα οχήματα θα είναι δύο διαμορφώσεων, ένα τροχοφόρο και ένα ερπυστριοφόρο. Τα νέα οχήματα, σαφώς ικανότερα των AAV7, αναμένεται να οδηγήσουν τους Αμερικανούς Πεζοναύτες στην αναθεώρηση και υιοθέτηση νέας επιχειρησιακής τακτικής.

Τα υπό απόσυρση και αντικατάσταση AAV7, οχήματα 29 τόνων, μπορούν να μεταφέρουν 24 άτομα (πλήρωμα και πεζοναύτες), από το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων, σε μέγιστη απόσταση 30-35 χιλιομέτρων, στην εχθρική ακτή και από εκεί στην ενδοχώρα, ανάλογα με την επιχείρηση. Ωστόσο, τα AAV7 διαθέτουν ελαφρά θωράκιση, για τα σημερινά δεδομένα και παρά τις βελτιώσεις. Το πρόβλημα είναι γνωστό από τη δεκαετία του 1990 και υπήρχε το πρόγραμμα EFV (Expeditionary Fighting Vehicle) αντικατάστασης των AAV7, το οποίο όμως ακυρώθηκε το 2012, λόγω κόστους και επιδόσεων.

Τα πρώτα νέα οχήματα (ACV : Amphibious Combat Vehicle), της BAE Systems, τα οποία αποτελούν τον αντικαταστάτη των AAV7, αναμένεται να παραδοθούν στους Αμερικανούς Πεζοναύτες το φθινόπωρο του 2019. Στην τροχοφόρα έκδοση ACV Increment 1.1 (8 x 8) τα οχήματα θα έχουν περιορισμένη ικανότητα πλεύσης και θα αφήνονται στην ακτή, μέσω αποβατικών σκαφών. Τα ερπυστριοφόρα οχήματα ACV Increment 1.2 θα έχουν ικανότητα πλεύσης, απευθείας από το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων στην ακτή. Αμφότερες οι εκδόσεις έχουν καλύτερη θωράκιση και ισχυρότερο οπλισμό από τα AAV7, ενώ μπορούν να συνεπιχειρούν στην ακτή με τα άρματα μάχης M-1A1 Abrams. Τα οχήματα ACV Increment 1.2 θα μπορούν να μεταφέρουν 17 πεζοναύτες, από το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων, 20 χιλιόμετρα από την ακτή τα μέγιστο, με ταχύτητα όχι μικρότερης των 8 κόμβων (15 χιλιόμετρα την ώρα) και σε θάλασσες με κύμα ύψους 1 μέτρου.

Η έλευση των ACV επιτρέπει στους Πεζοναύτες και το Ναυτικό να αναπτύξουν νέες τακτικές χρήσης αμφίβιων οχημάτων και δόγμα αμφίβιων επιχειρήσεων. Σήμερα οι αμερικανικές αμφίβιες δυνάμεις πλέουν προς την εχθρική ακτή με την υποστήριξη των αεροπλανοφόρων και των μαχητικών, υποβρυχίων και μεγάλων πλοίων επιφανείας. Στη συνέχεια, συγκεντρωτικά, τα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα κινούνται προς την ακτή και μάχονται. Ωστόσο, με τα νέα οχήματα έρχονται να υπηρετήσουν τη νέα αντίληψη EAB (Expeditionary Advanced Base). Σύμφωνα με την αντίληψη EAB οι Πεζοναύτες δεν θα επιχειρούν συγκεντρωτικά, αλλά διασπασμένοι έτσι ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους και θα επιχειρούν προς και επί της ακτής βασισμένοι, περισσότερα αλλά όχι αποκλειστικά, με τα δικά τους μέσα προσβολής.