Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «Navy League 2024» η Raytheon ανακοίνωσε ότι εργάζεται τόσο για την αύξηση της παραγωγής όσο και για την ανάπτυξη βελτιωμένων εκδόσεων των αντιαεροπορικών πυραύλων RIM-162 ESSM (Evolved SeaSparrow Missile) και RIM-116 RAM (Rolling Airframe Missile).

Συγκεκριμένα, για τους ESSM η Raytheon θέλει να εξελίξει την έκδοση Block.2 ώστε να είναι πιο ανθεκτική σε παρεμβολές και να μπορεί να επιχειρεί απρόσκοπτα σε περιβάλλον έντονων παρεμβολών. Για τη βελτίωση του πυραύλου η Raytheon θα χρησιμοποιήσει τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για τους πυραύλους SM-6 με στόχο τον περιορισμό της ανάγκης του πυραύλου να βασίζεται στην κατάγαυση του στόχου.

Επίσης, θα αναπτυχθεί και νέο λογισμικό με έμφαση στην αντιμετώπιση των αντανακλάσεων των ραδιοσυχνοτήτων στην επιφάνεια του νερού. Ως προς τους πυραύλους RAM έμφαση θα δοθεί στη βελτίωση των συστημάτων επικοινωνιών των πυραύλων της έκδοσης Block.2B. Επίσης, θα αναπτυχθούν και βελτιωμένα συστήματα καθοδήγησης και ελέγχου του πυραύλου, ενώ δεν απόκλεισε βελτιώσεις και στους εκτοξευτές.