Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά τις παραγωγικές της δυνατότητες στον τομέα των αρμάτων μάχης και των πυρομαχικών πυροβολικού. Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του NATO επί του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία παράγει μηνιαίως 250.000 πυρομαχικά πυροβολικού, ενώ μπορεί να παράξει ή να αναβαθμίσει/επισκευάσει έως και 125 άρματα μάχης.

Η αναφορά του NATO εκτιμά ότι αυτές οι παραγωγικές δυνατότητες δείχνουν την ανθεκτικότητα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και τις μεγάλες παραγωγικές της δυνατότητες. Επίσης, η αναφορά λέει ότι σε ορισμένα συστήματα η παραγωγή έχει αυξηθεί 10 φορές, ενώ σημαντική είναι η αύξηση της παραγωγής σε άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, UAV, περιφερόμενα πυρομαχικά, συστήματα πυροβολικού (συμβατικά και πυραυλικά) και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η νατοϊκή αναφορά λέει επίσης ότι η Ουκρανία παράγει ή λαμβάνει από τη Δύση περί τα 1.200.000 πυρομαχικά πυροβολικού, ενώ η Ρωσία παράγει μόνη της 3.000.000 πυρομαχικά πυροβολικού, κάτι που έχει αντίκτυπο και στο πεδίο επιχειρήσεων. Υπενθυμίζουμε ότι πολλές φορές στο παρελθόν η Ουκρανία έχει εκφράσει στην Δύση την ανάγκη της για μεγαλύτερες ποσότητες πυρομαχικών πυροβολικού, κυρίων των 155 χιλιοστών.