Στη διεθνή έκθεση «MSPO 2019» οι πολωνικές εταιρίες WZM (Wojskowe Zaklady Motoryzacyjne) και STOMIL παρουσίασαν την πρόταση τους για την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard-2A5. Βασική παράμετρος της πρότασης αναβάθμισης είναι η αντικατάσταση των παλαιών συστημάτων με νέα, πολωνικής προέλευσης. Αν και η πρόταση αφορά σε άρματα μάχης Leopard-2A5, στελέχη των δύο εταιριών είπαν, στη διάρκεια της παρουσίασης, ότι το ίδιο πακέτο μπορεί να εφαρμοστεί και στα Leopard-2A4.

Το πρώτο βήμα της αναβάθμισης αφορά στην γενική επιθεώρηση και επισκευή των αρμάτων μάχης έτσι ώστε να επανέλθει σε καθεστώς εργοστασιακών προδιαγραφών. Στη φάση αυτή προβλέπεται και η αλλαγή των ελαστικών μερών των ερπυστριών με νέα, ανθεκτικότερα των υφιστάμενων. Το θερμικό περισκόπιο PERI-R17A2 του άρματος αντικαθίσταται από το KLW-1 Asteria, το οποίο έχει επιλεγεί για το πρόγραμμα αναβάθμισης των πολωνικών Leopard-2 στο επίπεδο Leopard 2PL, καθώς και για την αναβάθμιση των PT-91 Twardy και T-72.

Οι ασύρματοι SEM80/SEM90 αντικαθίσταται από τους σύγχρονους ψηφιακούς RKP 8100, ενώ ψηφιακό είναι και το νέο σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Το πολυβόλο MG3 των 7,62 χιλιοστών, εγκαταστημένο στη θυρίδα του αρχηγού, αντικαθίσταται από το από το UKM-2000P, επίσης των 7,62 χιλιοστών.