Πρόκειται για πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά ενέργεια από τη Lockheed Martin. Ο λόγος για την ενημέρωση επί του προγράμματος πλοίων MMSC για το Πολεμικό Ναυτικό, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και στην οποία καλέστηκαν μόνον τα φιλικά προς τη Lockheed Martin μέσα επικοινωνίας για τα αμυντικά θέματα. Αυτό προκύπτει από τα media που συμμετείχαν και που στηρίζουν το πρόγραμμα των MMSC.

Στην εκδήλωση δεν συμμετείχε η πλειάδα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης που ασκεί κριτική στο πρόγραμμα απόκτησης των MMSC γιατί προφανώς η Lockheed Martin ήθελε να αποφύγει δύσκολες και ουσιαστικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Συνεπώς, προτιμήθηκε να συναντηθούν μεταξύ τους σε ένα πολύ κλειστό κύκλο και να «ευλογούν τα γενιά τους».

Επαναλαμβάνουμε πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια. Θέλουμε να τονίσουμε πως αυτή η ενέργεια αφορά τη Lockheed Martin και όχι την Lockheed Martin Aeronautics. Το γράφουμε αυτό γιατί στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχε σεβασμός, δεοντολογία και ήθος από την Lockheed Martin Aeronautics και προσωπικά από τον Ντένη Πλέσσα ο οποίος καλούσε ακόμα και τους σφοδρούς πολέμιους και επικριτές των προγραμμάτων της Lockheed Martin Aeronautics. Το σημειώνουμε γιατί θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί τιμώντας την οποιαδήποτε εταιρεία και κυρίως το αναγνωστικό μας κοινό.

Η ενέργεια της Lockheed Martin φανερώνει τον φόβο, την αμηχανία και την ανασφάλεια ως προς την απάντηση δύσκολων ερωτήσεων για τα πλοία MMSC. Σύμφωνα με τη χθεσινή τακτική της Lockheed Martin όποιος ασκεί κριτική, τεκμηριωμένη με επιχειρήματα ακόμη και όταν αυτή είναι καλόπιστη και καλοπροαίρετη δεν έχει θέση και βήμα στον δημόσιο διάλογο. Ως εκ τούτων, η Lockheed Martin «δημοκρατικά» απέκλεισε οποιονδήποτε θα έκανε μια τοποθέτηση που θα έφερνε σε δύσκολη θέση την αμερικανική εταιρεία.

Αυτή τη διαφάνεια ευαγγελίζεται η Lockheed Martin;

Αυτό το ήθος πρεσβεύουν τα στελέχη και η πολιτική της Lockheed Martin;

Έτσι σέβεται και τιμά την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό;

Το χειρότερο όλων είναι ο τρόπος με την οποίο αντιμετωπίζει τη χώρα μας και το ελληνικό κοινό, η Lockheed Martin. Απόδειξη αυτού, η παραπάνω ενέργεια που εκτός του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται την κριτική δείχνει και το ήθος ορισμένων.

Τα συμπεράσματα δικά σας… Όμως καλύτερα να μας φοβούνται παρά να μας λυπούνται.