Το Γαλλικό Ναυτικό αναμένεται να αρχίσει τις παραλαβές αναβαθμισμένων βλημάτων κατά πλοίων MM-40 Block.3C Exocet, της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας MBDA, εντός του 2019.

Στην έκδοση MM-40 Block.3C τα βλήματα Exocet ενσωματώνουν ενεργητικό ερευνητή ραδιοσυχνοτήτων, ως κεντρικό τμήμα ενός νέου ολοκληρωμένου, συνεκτικού, ψηφιακού συστήματος καθοδήγησης και πλοήγησης. Σύμφωνα με την MBDA η έννοια του «συνεκτικού» έγκειται στην ικανότητα του νέου συστήματος καθοδήγησης και πλοήγησης στους τομείς της αναγνώρισης του στόχου και της αντοχής στα ηλεκτρονικά αντίμετρα.

Στην έκδοση MM-40 Block.3, η οποία βρίσκεται σε υπηρεσία και από το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), τα βλήματα Exocet επιτυγχάνουν μέγιστο βεληνεκές 200 χιλιομέτρων, ενώ έχουν και τη δυνατότητα προσβολής χερσαίων στόχων.

Comments

  1. coherent wave sources είναι οι πηγές ακτινοβολίας που έχουν σταθερή διαφορά φάσης, ίδια συχνότητα και ίδια κυματομορφή και γι αυτό λέγονται σύμφωνες.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι παλμοί του ραντάρ είναι όλοι σύμφωνοι (στην ίδια διαφορά φάσης και ίδια συχνότητα) με ένα τοπικό ταλαντωτή, και ασχέτως της τελικής κυματομορφής που τους δίνει ο διαμορφωτής η διαφορά φάσης παραμένει η ίδια. Το πλεονέκτημα είναι πως συγκρίνοντας την επιστροφή (την ηχώ) με τον τον τοπικό ταλάντωτή και να ανιχνεύσεις ακόμα και πολύ μικρές μεταβολές της φάσης.

    Συνεπώς coherent seeker θα το λέγαμε σύμφωνος ερευνητής/ανιχνευτής.

    Φυσικά το λεξικό δίνει και την μετάφραση συνεκτικός, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα συνοχής αλλά συμφωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *