«Υπενθύμισα ότι σε προηγούμενες αποφάσεις Ευρωπαϊκών Συμβουλίων σχετικά με τουρκική προκλητικότητα στη Συρία, υπήρξαν αποφάσεις σχετικά με εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία. Η καλύτερη έκφραση ευρωπαϊκής αλληλεγγύης θα ήταν μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που να μην επιτρέπεται πώληση όπλων στην Τουρκία. Έθιξα το θέμα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο. Νομίζω ότι η θέση μου έγινε απολύτως κατανοητή. Θύμισα ότι άλλες χώρες που δεν ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια πήραν απόφαση να μην πουλήσουν αεροσκάφη στην Τουρκία, όπως οι ΗΠΑ», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Απαξιωτική συμπεριφορά των Ευρωπαϊων σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό:

«το θέμα δεν επρόκειτο να συζητηθεί. Δεν ήταν στην ημερησία διάταξη» είπε και συνέχισε: «Επιμείναμε εγώ και ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Ζητήσαμε ρητή αναφορά που να καταδεικνύει έντονη αποδοκιμασία της ΕΕ για τις νέες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας. Συμφώνησαν τελικά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων σε αυτές τις διατυπώσεις. Υπάρχει ρητή αναφορά να σεβαστεί τα ψηφίσματα η Τουρκία του Συμβουλίου Ασφαλείας. Κάλεσε την Τουρκία να αντιστρέψει αυτές τις ενέργειες και ανέφερε ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις. Όταν συζητήσαμε εκτενώς το θέμα της Τουρκίας στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής έπρεπε να διανύσουμε δρόμο για να εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους».

«Μετά από κάθε συνεδρίαση διανύουμε ακόμα δρόμο. Τα συμπεράσματα που επαναβεβαιώθηκαν σήμερα στην παράγραφο 21, λένε ξεκάθαρα, θέτουν ξεκάθαρη χρονική περίοδο που θα αξιολογηθεί η συμπεριφορά της Τουρκίας το Δεκέμβριο»

Comments

   1. Συγνώμη αν σου θίξαμε τον καλύτερο,τον πανμέγιστο,τον θεικό,τον ασύγκριτο,τον…τον…όλα τα επίθετα είναι λίγα για υποτυπώσουν την μεγαλοπρέπεια του ηγέτη της χιλιετίας.Ικανοποιημένος ή να συνεχίσω?

    1. Δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά μια και ρωτάς θα σου κάνω τη χάρη να σου πω.
     Όχι, να μην συνεχίσεις. Αν είναι να γράφεις μόνο για να ρίχνεις ανάθεμα, να μηδενίζεις, να τους βρίσκεις όλους άχρηστους, να κάνεις προπαγάνδα πληκτρολογίου, να εκδηλώνεις φανατισμό, να προσπαθείς να φανείς γενναίος στην παρέα του καφενείου ή στα σύνορα του κανεπέ σου, όχι να μην συνεχίσεις.
     Αν είναι θα προσφέρεις κάποια γνώση επί του θέματος, να φωτίσεις μια πλευρά που δεν την έχουμε προσέξει, να καταθέσεις κάποιο επιχείρημα η απλά να συνεισφέρεις στον διάλογο, τότε να γράφεις κάθε μέρα και θα σε διαβάζω και φανατικά.

     1. Τον άχρηστο εγώ έμαθα να τον λέω άχρηστο ,αυτόν που δεν αντιστέκεται δειλό και αυτόν που ξεπουλάει την πατρίδα του προδότη.
      Τα περί προπαγάνδας πληκτρολογίου και γενναιότητες καφενείου αποτελούν γνωστά τυποποιημένα φλειναφήματα τα οποία και προσπερνώ.
      Το συγκεκριμένο θέμα δεν προσφέρεται για διάλογο ει μη μόνον για κριτική,θετική ή αρνητική.Το πως θα την εκφράσει κάποιος είναι προσωπικό του θέμα.Το να προσπαθείς να επιβάλλεις το πως πάει σε άλλο μονοπάτι ολίγον τι περίεργο.Αυτά προς το παρόν.Εις το επανειδήν κύριε σχολάρχα.

    2. Ρε loloto…το πρόβλημα δεν ειναι οτι έχουμε χαζούς πρωθυπουργούς σαν τον κουλη και τον τσίπρα…αυτό ειναι το αποτέλεσμα
     Το πρόβλημα ειναι οτι Έχουμε χαζούς ψηφοφόρους …
     Δεν θα πω σαν και εσένα…αλλα μεγαλο παιδι εισαι…συμπλήρωσαι τα κενά

     1. Ρε krunar ή krunar thundero σε άλλα σάιτς το τρολλάρισμα επ’αμοιβή είναι η νέα εργασία της γενιάς των αρίστων με τα δομημένα βιογραφικά?

   2. Ναι ρε κουνούπι να της σκάσει 2 φούσκους οπως εκανε ο προηγούμενος ΠΘ που πάτησε πόδι, έσκισε μνημόνια, βαραγε δεν ξέρω τι και χορευανε οι αγορές…έκλεισε τα συνορα…ή τουλαχιστον αυτα που βρήκε να κλεισει και εξοπλισε και τον ΕΣ

    ΥΓ
    Το μονο κακο της κρισης ειναι οτι καθε αμπαλλος εγινε στρατιωτικος αναλυτής

    1. Το οτι ο προηγούμενος δεν έσκισε τα μνημόνια δεν κάνει καλό το Μητσοτάκη. Απλά ασκείς βέτο όταν χρειάζεται. Όταν βέβαια δηλώνεις δημοσίως οτι δεν επιθυμεις κυρώσεις για την Τουρκία εξάγονται και τα κατάλληλα συμπεράσματα.

    2. Krunar, δεν το έσκισε το μνημόνιο σελίδα-σελίδα ο Σαμαράς;

     Να σε βοηθήσω, όσες σελίδες μνημονίου έσκισε ο Σαμαράς άλλες τόσες επενδύσεις έφερε ο υιός της Μπακογιάννη.

  1. Η άκρατη πολιτικοποίηση κάθε συζήτησης δεν είναι παραγωγτική, αλλά δεν μπορούμε να το αποφύγουμε προτείνω όποιος κατακρίνει πρωθυπουργούς, υπουργούς κλπ να αντιπροτείνει κάποιον που θεωρεί καλύτερο ώστε να κρίνονται και οι δικές του απόψεις .

  2. Η Ελλάδα και η Κύπρος έχασαν μια ακόμη μάχη και «μυαλό δε λένε να βάλουν». Οι «ισχυροί σύμμαχοι» που θα τους προστάτευαν από την τουρκική επιθετικότητα, ούτε θέλουν ούτε μπορούν, γιατί απλώς στην Ευρωβαβέλ είναι αδύνατον να συνεννοηθούν. Η ηγεμονεύουσα στην ΕΕ φιλοτουρκική η Γερμανία δίνει το τέμπο.

   Η Αθήνα πήγε στη Σύνοδο Κορυφής έχοντας «βάλει αυτογκόλ από τα αποδυτήρια». Δήλωνε προκαταβολικά, ως μη όφειλε, ότι οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Αποδέχτηκε τις διερευνητικές επαφές πριν τη Σύνοδο Κορυφής επιτρέποντας έτσι στο Βερολίνο και τους συμμάχους του να επικαλεστούν ότι οι κυρώσεις δε θα ευνοήσουν το διάλογο που τώρα αρχίζει. Αυτή η ΕΕ είναι για τα «μπάζα». Ο Ελληνισμός δεν μπορεί να στηρίζεται σ’ αυτήν για να αντιμετωπίσει ένα αναθεωρητικό κράτος που επιδιώκει να καταστεί ηγεμονική περιφερειακή δύναμη και θέλει να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Περισσότερη αξιοπιστία από την ΕΕ ως σύνολο, μπορούν να έχουν διακρατικές συμφωνίες με μεμονωμένες χώρες όπως η Γαλλία, η Αυστρία ή χώρες εκτός της Ένωσης όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

   Ο Κ. Μητσοτάκης και ο Ν. Αναστασιάδης, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Ο μηχανισμός προπαγάνδας και τα στρατευμένα μέσα ενημέρωσης θα αναλάβουν στη συνέχεια να κάνουν «πλύση εγκεφάλου» στους πολίτες. Αθήνα και Λευκωσία δεν τόλμησαν να ασκήσουν, από κοινού, veto σ’ όλες τις αποφάσεις της ΕΕ μέχρι ότου επιβληθούν στην Τουρκία αυστηρές κυρώσεις και όχι χάδια. Δεν τόλμησαν να στείλουν την ΕΕ σε υπαρξιακή κρίση προκειμένου να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα

 1. Σωστη αλλα περιορισμενη κινηση που δεν θα αποδωσει. Η Ισπανια θα χασει 1 δις η Γερμανια ποσα απο τα 6 Τ-214? Θα επρεπε να τεθει θεμα οινονομικου εμπαργκο απεναντι στην Τουρκια τωρα και οχι σε καποια στιγμη στο μακρινο μελλον ενω η Ελλαδα θα επρεπε να προχωρησει στην επεκταση των 12 ν.μ συμφωνια ΑΟΖ με Κυπρο, αναγνωριση του Νακορνο-Καραμπαχ ως Αρμενικο εδαφορς, να υπογραψει στρατιωτικη συμφωνια με τη Γαλλια, να αναγνωρησει τους Κουρδους τις Συριας διπλοματικα, ανοιγμα πρως τον Ασαντ και τη Ρωσσια στη Συρια και τελος ενα τυφλο χτυπημα στη Τουρκικη βαση της Λιβυης δεν βλαπτει. Ετσι για να εμπεδωθει οτι τον σκυλο που δαγκωνει δεν τον χαιδευεις. Αλλα ειπαμε ειμαστε Ελλαδα με αξιοθρηνιτους πολιτικους και πολιτες και ενα διαχρονικο κομπεξ με το μεγεθος μας οπως και την αναγκη να μας βοηθησουν οι μεγαλες δυναμεις.

  1. Ευτυχώς που δεν σκέφτονται έτσι παραπάνω γιατί θα σε έβλεπα στο instagram με εξάρτηση ΒΠΠ πολέμου στον Έβρο σύντομα αν ακολουθούσαν τις συμβουλές σου.

 2. Μόλις το έθεσε ο Κουλής άρχισαν να τρέμουν όλοι!! Η Τουρκία θα ολοκληρώσει τα πλάνα της μέχρι τέλους Νοε και μετά θα το γυρισει και θα δώσει τη δυνατότητα σε κάποιους από την ΕΕ (ποιους άραγε) να διαφωνήσουν με τα μέτρα και αφού απαιτείται ομοφωνία ΔΕΝ θα επιβληθούν… Αλήθεια ο Μακρον με τα πλοία του πού είναι ;;;;

  1. Χαχαχχαχαχαχα
   Πολύ καλό!!
   Χαρακτηριστικό όλων των Ελλήνων πολιτών!
   Δυστυχώς την θέση που κατέχουν την κατέχουν σαν επαγγελματίες και όχι ως λειτουργοί αυτού του τόπου!!! Μακάρι στο τέλος να κάνουμε λάθος για όλα τα αρνητικά που γράφουμε εδώ μέσα. Μακάρι!

 3. Εγινε το πρώτο βήμα και ζητήθηκε κάτι που δεν έχει ξαναζητηθει επίσημα από Ελληνική Κυβέρνηση …εμπάργκο Ευρωπαϊκών όπλων.
  Μπορεί όχι τώρα … αλλά θα γίνει! Τα συμφέροντα τρομερά σε οικονομικό επίπεδο και όχι εύκολα αντιμετωπίζονται.
  Φανταστείτε την Τουρκία με εμπάργκο όπλων από ΗΠΑ, ΕΕ και Ισραήλ! Απλά σούπερ για εμάς και φυσικά θέμα χρόνου για ακόμη πιο σκληρά μέτρα για μια χώρα που θα αγοράζει μόνο από Ρωσία ή Κίνα …αλλιώς άλλο σενάριο αφοπλισμός και στήριξη μόνο σε τουρκικά όπλα.

   1. Όχι κύριε….λέγονται πιθανά σενάρια, που άμα δουλευτούν ίσως πετύχουν. Βασικό κομμάτι αντίληψης στο επίπεδο που μιλαμε.
    Πάντως τα ίδια έλεγαν πολλοί σαν εσάς μέχρι που η πραγματικότητα τους ξύπνησε πχ με την ίδρυση του Ισραήλ, την εισβολή στην Κύπρο, τη διάλυση της ΕΣΣΔ, την ηττημένη Γερμανία ως ηγέτη των νικητών της Ευρώπης το 1980 και πολλά άλλα. Με όλο το σεβασμό …αυτα κάποιοι τα φαντάστηκαν και τα έκαναν πράξη …κάποιοι άλλοι απλά παρακολουθούσαν τους άλλους να τα κάνουν χαχα!

 4. «The European Council reaffirms its conclusions of 1-2 October 2020 and deplores renewed unilateral and provocative actions by Turkey in the Eastern Mediterranean, including recent exploratory activities. The European Council urges respect for UN Security Council Resolutions 550 and 789, underlines the importance of the status of Varosha and reiterates its full solidarity with Greece and Cyprus.

  23. The European Council urges Turkey to reverse these actions and work for the easing of tensions in a consistent and sustained manner. It will remain seized of the matter in order to follow-up on its conclusions of 1-2 October 2020».

  Δεν μπορω να πω.Αλλη μια τεραστια επιτυχια της Κυβερνησης.Πηρε solidarity.

  Αντε να δουμε πως θα το σερβιρουν παλι.Υποσχομαι δεν θα σχολιασω.Οσο για την συνεχεια; Συντομα.

  Η αρχη του τελους μιας εποχης ξεκινησε με τον γιο της μια οικογενειακης δυναστειας.Το τελος της θα ερθει με τον γιο της αλλης.

 5. Κυρωσεις για θέμα μη μέλους χθες…
  Κυρωσεις για καταπάτηση κυριαρχικων δικαιωμάτων 2 κρατών μελών κατ εξακολούθηση και κατά συρροή… Καλά Χριστουγεννα.. η αλλιώς του Αγίου π.. τσου την επόμενη..

 6. Απορρίφθηκε και αυτό, περίεργη κατανόηση της λέξης αλληλεγγύη από την Ευρώπη…

  Μην ξεχάσουμε να εξοπλιστούμε από την Γερμανία για το ευχαριστώ…

 7. Εσυ ζητησες,τι πήρες δεν μας είπες;
  Αν και προτιμω να αποφεύγονται τα πολιτικα σχολια ,δυστυχώς η εμμονη στο γερμανικο πατροναρισμα ειναι ανωφελη εως εγκληματικη.
  Απο σημειολογια και μονο δειτε οτι ο Μακρον πλεον πρωτα αναφέρεται στην Κυπρο και ύστερα στην Ελλαδα. Ελπιζω η μη υπογραφη συμφωνιας να μην αποδειχθει καταστροφικη και κατηγουμε στο μελλον τους Γαλλλους οπως στη Σμυρνη *

  *για να μην ξεχναμε κ την σταση μας στον Α ΠΠ και τη μη συμμετοχη στην μαχη της Καλλιπολης .

 8. Το μονο σοβαρο μετρο ειναι το να σταματησει το ειδικο εμπορικο καθεστως με την ΕΕ και να σταματησουν οι ενταξιακες διαδικασιες μια για παντα. Ακομα κι αν ξεχασεις τα οσα εχει κανει σε εμας, ειναι δυνατον να υποθαλπτουν τρομοκρατια, να στελνουν κατασκοπους να σκοτωσουν Αυστριακους πολιτικους και ακομα να το σηζηταμε?

 9. Ξεχειλησαμε παλι απο Υπερηφανεια και Πατριωτισμο.
  Μηπως ειπε οτι θα επεκτεινει τα 12 νμ και δεν το ακουσα; Αλλωστε οταν προτεινε εμπαρκο ειδα πολλους Ευρωπαιους να ξυνονται απο φαγουρα.
  Μηπως ειπε τιποτα για ΑΟΖ με Κυπρο; Κανενα μετρο η Ελλαδα οπως η Αρμενια και η Σουηδικη Αραβια; Αλλα ξεχασα πηγαμε στη συνοδο για να ασχοληθουμε με τον Κορωνοιο και τα εμβολια της γριπης!!!
  Αυτα τα ρ@μ@λια της αντιπολιτευσης τι κανουν; Ειναι και αυτοι στο κολπο;

 10. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ .ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ? ΣΕ ΟΛΟΥΣ ? – ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥ – ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ?- ΚΙ ΑΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΧΙ ..ΠΟΙΑ ΡΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ? ΤΟ ΒΕΤΟ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ? …ΤΙΠΟΤΑ…ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ….ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ,,,ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ..

 11. Μέχρις στιγμής εμείς ακάθεκτοι συνεχίζουμε τον αφοπλισμό μας! Αν δεν κάνουμε χθες την αμυντική συμμαχία με την Γαλλία δεν μας βλέπω καλά! Επίσης το ότι δεν κάνουμε πολεμική προπαρασκευή ζητώντας συνδρομή απο σύμμαχους και παραγγέλοντας ταυτόχρονα Scalp, FREDA, UCAV, όπλα για αντιμετώπιση των UAV, SAMP/T και ότι μπορεί να μας δώσει ένα πλεονέκτημα μου δημιουργεί υποψίες ότι ο Πρωθυπουργός παίζει απλά θέατρο για να δικαιολογήσει την τεράστια προδοσία!

  1. δλδ για να καταλάβω…εσυ πιστεύεις οτι η Γαλλιά μας προτείνει να υπογράψουμε αμυντική συμμαχία με προοπτική να εμπλακεί αυτή στον δικό μας πόλεμο, αλλα εμείς δεν θέλουμε?

   Η περίπτωση όλα αυτό με την αμυντική συμμαχία να είναι μια μπούρδα των ΜΜΕ δεν παίζει ε?

  1. και στην ουκρανία παρακαλώ…
   Διαβασε τι τους δίνουν οι αδερφοι ορθόδοδοι

   Και την επόμενη φορά που θα τους την πέσει η μαμα ρωσια…βέτο στη ΕΕ για στήριξη.

 12. Για εσωτερική κατανάλωση. Αποτελέσματα μηδέν αν δεν είναι και αρνητικά.

  Ακούμε και για ένα στόλο που είναι -λένε τα κορονομίντια- σκιά του τουρκικού ναυτικού.

  Η αλήθεια είναι ότι όποτε το ΠΝ δεν κάνει αέρα σε λαθρομετανάστες κάνι σκιά στα τούρκικα ερευνητικά.

  Η κυβέρνηση της ΝΔ απλά κοροϊδεύει σανοφάγους.

 13. ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
  για μια ακόμη φορά δεν ξέρουμε τι να κανουμε.πως να πεις στο γερμανό,Ισπανό,ιταλό,..βιομήχανο όπλων να μην κονομησει για χάρη μας,τόσο ηλίθιους τους νομίζουμε η` κοιμόμαστε για μια ακόμη φορά όρθιοι?
  Αυτό που πονάει την Τουρκία είναι το να χάσει το καθεστώς συνδεδεμένου κράτους.τοτε τα προϊόντα τους θα επιβαρύνονται με δασμούς και θα μειωθούν οι εξαγωγές τους.σε τέτοιες προτάσεις οι Ευρωπαίοι θα είναι αρωγοί, γιατι για παράδειγμα η βελγική,ολλανδική,γαλλική κλωστοϋφαντουργία πιέζονται πολύ από την τουρκική.μυαλο θέλει .Αλλά τι λέω δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους?

 14. EU is braindead.

  Καλή η ΕΕ αλλά έχει τα όρια της.
  Είναι σοβιετικού τύπου οργανισμός, βραδυκίνητος και γραφειοκρατικός, μή διαθέτων δυνατότητα άσκησης σκληρής ισχύος, ούτε ενιαίας εξωτερικής πολιτικής και ευθυγραμμισμένα εταιρικά συμφέροντα μεταξύ των συμμετεχόντων. Το θέτω διπλωματικά.
  Επ’ ουδενί δεν δύναται να καλύψει την Ελλάδα όσον αφορά την υπεράσπιση του σκληρού πυρήνα των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
  Πρός αυτού, η Ελλάς πρέπει να επιδιώξει διμερείς συμμαχίες με κράτη εντός και εκτός ΕΕ με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια και την αμυντική θωράκιση Αιγαίου και Μεσογείου.

  Ακόμα πιο σημαντική απειλή για την Ελλάδα θεωρώ την ανάπτυξη βαλλιστικών συστημάτων φορέων πυρηνικών κεφαλών και την απόκτηση πυρηνικής δυνατότητας από την Τουρκία, ανάπτυξη που προχωρά απρόσκοπτα.
  Αλλά βάση της χρονοκαθηστέρησης με την οποία αντιδρούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αναμένω κινήσεις από το 2030 και μετά. Ζωή να ‘χουμε.

 15. Άσε τις γενικότητες. Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία είναι οι τρεις χώρες που πρέπει να σταματήσουν τον εξοπλισμό της Άγκυρας όπως μας σταμάτησαν από το βέτο

 16. Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,

  η ΕΕ δεν είναι το «πες το και θα γινει» με την Τζοβάνα Φραγκούλη. Και εσυ και η Κύπρος είχατε μια λαμπρή ευκαιρία να επιμείνετε στο veto και να μην υπογραφεί τίποτα για τον Λουκασένκο αν δεν πέσουν κυρώσεις «που δαγκώνουν» (οπως ελεγε ο Πέτσας) στην Τουρκία.

  Τώρα κάτσε γονατιστός και παρακάλα. Δε σε (μας) ακουει κανείς. Δεν έχεις (εχουμε) καμία σημασία.

  Η ολη διαχείριση απο το καλοκαίρι και μετά είχε φθίνουσα πορεία γιατι δεν μπορείτε ή δε θελετε να αναλάβετε σκληρες αποφάσεις και συνεχίζετε να κοροιδευετε τον εαυτό σας πως η Τουρκία ειναι μια δύναμη με την οποια κανεις μπορει να συνομιλήσει, οταν το μονο που καταλαβαίνει η ισχύς των οπλων.

 17. Να σε χαιρομαστε βρε τσολια της Μερκελ…τελικα πιστευω οτι πρεπει να βγουμε ολοι στους δρομους…δεν ειναι δικη σου η Ελλαδα φιλε για να τη ξεφτιλιζεις…ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ …

 18. Αν και δε συνηθίζω να παρακολουθώ το ιστολόγιο του κ. Π. Καρβουνόπουλου, το κείμενο του κ. Κ. Κυριακόπουλου που φιλοξενείται αξίζει να διαβαστεί καθώς παραθέτει μια ενδιαφέρουσα εκτίμηση.

  ΠΗΓΗ: https://www.militaire.gr/strofi-stin-stratigiki-sygkroysis-symferonton-gia-na-metatrapoyn-oi-fovoi-toys-se-pragmatiko-efialti/

 19. Για να μην ξεχνιόμαστε…
  Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την εξαγγελία νέας παράνομης περιοχής έρευνας και διάσωσης από την Τουρκία

  ΠΗΓΗ: https://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/anakoinose-upourgeiou-exoterikon-skhetika-me-ten-exaggelia-neas-paranomes-periokhes-ereunas-kai-diasoses-apo-ten-tourkia.html

 20. Είναι πασιφανές πως ο Μητσοτάκης έχει «προσωπική» ατζέντα στα εθνικά θέματα.

  Θέλει να είναι αρεστός στα συμφέροντα ξένα και ντόπια και τον ενδιαφέρει αποκλειστικά η δική του πολιτική επιβίωση.

  Δεν υπάρχουν πλέον κόκκινες γραμμές δεν υπάρχει πλέον η διαχρονική εθνική γραμμή δεν υπάρχει τίποτα.

  Το μασάζ της κοινής γνώμης συνεχίζεται από την Ντόρα όπου δήλωσε πως «η ελληνική κυριαρχία είναι 6 μίλια και η δυνητική ελληνική κυριαρχία είναι τα 12 μίλια».

  Τα 12 μίλια είναι ένα κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας το γιατί δεν έχει ασκηθεί είναι λόγω την γνωστής και διαχρονικής ανικανότητας του πολιτικού προσωπικού.

  Και δικαίωμα που δεν ασκείται στο τέλος χάνεται.

 21. Είναι απλά μία αστειότητα το αίτημα του κου πρωθυπουργού! Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από την Γερμανία κι αν ναι (απίθανο σενάριο) μέχρι πότε; Χίλια χρόνια παρουσίας των τούρκων στην περιοχή, ουδέποτε έπιασε ο διάλογος μαζί τους, ουδέποτε σεβάστηκαν συμφωνίες και ουδέποτε φοβήθηκαν κάτι πέραν της στρατιωτικής ισχύος του αντιπάλου τους. Η λογική του «μην τους δίνεται όπλα γιατί είμαστε άβουλοι να υπερασπιστούμε την Πατρίδα μας και θα μας χτυπήσουν» είναι πέραν κάθε διανοήσεως.
  Η λογική όμως του «αν συνεχίσετε να τους δίνεται όπλα που θα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας, θα μας οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο, τον οποίο δεν θα διστάσουμε να ξεκινήσουμε και να κερδίσουμε με όποιο κόστος» θα έπιανε σε όλος τους εταίρους, γιατί θίγονται άμεσα τα συμφέροντά τους και οι σχεδιασμοί τους.
  Δυστυχώς η περίοδος αυτή ομοιάζει με αυτή του 1453.
  Τι δεν καταλαβαίνουμε επιτέλους;

 22. Ζητήθηκαν κυρώσεις…της πλακας..
  ΔΕΝ μπήκαν…
  ΔΕΝ έγινε μηχανισμός…
  ΉΡΑΜΕ βετο σε Λευκορωσία…
  Ζητησαμε εμπάργκο..μπλοκαριστηκε..δε μας το παν, απο ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΜΑΛΤΑ
  Ζηταμε αναστολή τελωνειακης ενωσης…το τελευταιο το ανεκδοτο της δεκαετειας..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *