Από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων στα πλαίσια κύρωσης της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ορισμένα εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία για την ανανέωση του ελληνικού στόλου και παράλληλα για πρώτη φορά έκανε σαφή αναφορά στις κορβέτες που θα αποκτηθούν.

Όπως χαρακτηρηστικά ανέφερε: «Η συμφωνία πλαισιώνεται με τη προσθήκη στον στόλο μας τριών υπερσύγχρονων φρεγατών» «Είναι πλοία που αποτελούσαν διακαή πόθο του ΠΝ» «Ο στόλος μας αποκτά 3 φρεγ΄άτες τελευταίας γενιάς στο πλαίσιο ενός μελετημένου σχεδίου» «Ο σχεδιασμός δεν ξεπερνά τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες» «Η τιμή έφτασε χαμηλότερα της αρχικής προσφοράς» «Η εξόφληση απλώνεται σε βάθος χρόνου».

«Η Ελλάδα διαθέτει σκάφη επιφανείας αντάξια των ικανοτήτων των καπετάνιων της για τα επόμενα 40 χρόνια», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Μαζί με τα 24 Rafalle για την Πολεμική Αεροπορία τα πρώτα εκ των οποίων θα φτάσουν Τανάγρα πριν τέλους έτους».

«Τα τελευταία γενιάς ελικόπτερα Romeo. Τις τορπίλες βαρέως τύπου των υποβρυχίων και τον νέο εξοπλισμό Λιμενικού και συνοριοφυλακής. Όπως υπάρχουν και οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία για τις Θαλάσσιες ζώνες. Συμφωνίες με τα ΗΑΕ με αντίστοιχη ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής. Υπάρχουν σχήματα κοινής δράσης με Ισραήλ και άλλες χώρες και η επικείμενη επέκταση αμυντικής συνεργασίας με ΗΠΑ για μια 5ετία»