Στην αυριανή τελετή παραλαβής της 7ης Super Vita θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να στείλει μήνυμα στήριξης, εκτίμησης και εμπιστοσύνης τόσο στα στελέχη του ΠΝ όσο και στην ηγεσία του, η οποία το τελευταίο διάστημα όπως έχουμε σημειώσει έχει στοχοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός αύριο στις 09.00 θα μιλήσει στην έδρα της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών του Αρχηγείου Στόλου ΠΝ εντός του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα συμβολική πλην όμως ουσιαστική κίνηση τη στιγμή που οι τουρκικές προκλήσεις ολοένα και κλιμακώνονται σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί τον καθοριστικό ρόλο που επιτελεί το ΠΝ και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στη πολύμηνη κρίση του Oruc Reis. Με την αυριανή του κίνηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει ένα μήνυμα ενότητας εντός των Ενόπλων Δυνάμεων και συνάμα μια έμπρακτη απόδειξης της αναγνώρισης του έργου του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μεγάλη ενόχληση για την επίθεση στην ηγεσία του ΠΝ με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Χτυπήματα πρωτοφανή και άνανδρα. Γι’ αυτό άλλωστε αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός να μιλήσει στην αυριανή τελετή και να στείλει μήνυμα στήριξης του ΠΝ.

Ταυτοχρόνως ο πρωθυπουργός δεδομένης της τουρκικής προκλητικότητας θα υπογραμμίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη βούληση της κυβέρνησης να υπερασπίσει τα εθνικά συμφέροντα και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.  Η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται να δώσει έμφαση και στα εξοπλιστικά του ΠΝ.

Την ίδια στιγμή η ηγεσία του ΠΝ πιέζει διαρκώς για την απόκτηση της 4ης FDI, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ καθώς και τη πρόσκτηση νέων κορβετών σε δεύτερο χρόνο.