Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 06:00 μ.μ. θα φιλοξενήσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μαζί με το 13 ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών, την έκθεση φωτογραφίας “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” της Δήμητρας Χατζηαδάμ.

Στην έκθεση η διαπιστευμένη φωτογράφος του Προεδρικού μεγάρου, θα παρουσιάσει φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν από τον Μάιο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2016. To φωτογραφικό έργο γεννήθηκε με σκοπό να φωτίσει την αθέατη πλευρά του Εύζωνα, ενός Ελληνικού συμβόλου παγκόσμιας αναγνώρισης. Η έκθεση καταγράφει το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων, την παραδοσιακή στολή που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα, την δύσκολη εκπαίδευση, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους.

Η φωτογραφική έκθεση συνοδεύεται και από μαρτυρίες Ευζώνων κάτι που βοηθά τον θεατή να εμβαθύνει στη ψυχοσύνθεση του Εύζωνα.

ΑΘΗΝΑ 22.03-03.04/2016: Η έκθεση φωτογραφίας, αρχικά εγκαινιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και σύσσωμη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΚΑΒΑΛΑ 27.06-06.07/2016: Στη συνέχεια η έκθεση μεταφέρθηκε στην Καβάλα και παρουσιάστηκε, στην Δημοτική Καπναποθήκη από τον Δήμο Καβάλας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26.10-05.11/2017: Συνεχίζοντας την πορεία της έκθεσης και με αφορμή την Εθνική γιορτή της 28 ης Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Την έκθεση τίμησε ο Κυβερνήτης του Θωρηκτού "Αβέρωφ", αρχιπλοίαρχος Σ. Χαραλαμπόπουλος Π.Ν καθώς και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση θα βρίσκεται στις εισόδους 7 και 8.

Στοιχεία επικοινωνίας: Facebook:@dimitra.hatziadam.photography