Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Popular Mechanics» ο Αμερικανικός Στρατός πραγματοποίησε δοκιμές σε μια μη-επανδρωμένη, τηλεχειριζόμενη έκδοση του οχήματος μηχανικού M-1150 ABV (Assault Breacher Vehicle), έκδοχο του άρματος μάχης M-1A2 Abrams. Το πρόγραμμα RCBC (Robotic Complex Breach Concept) αφορά στην ανάπτυξη ενός μη-επανδρωμένου οχήματος, ικανού για επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκοπεδίων και κωλυμάτων σε περιβάλλον έντονης πολεμικής δραστηριότητας.

Το M-1150 ABV ενσωματώνει σύστημα άρσης ναρκοπεδίου (mine plow), εκρηκτικά για την αντιμετώπιση κωλυμάτων, σύστημα εκσκαφής και σύστημα εκκαθάρισης ναρκών με έκρηξη. Το όχημα έχει ενισχυθεί με επιπρόσθετη θωράκιση τύπου ERA. Με το πρόγραμμα RCBC το M-1150 ABV θα πραγματοποιεί την αποστολή του, χωρίς πλήρωμα, άρα χωρίς το φόβο απωλειών.

Το όχημα ενσωματώνει σειρά καμερών, περιμετρικά, έτσι ώστε το πλήρωμα να εκτελεί την αποστολή του από την ασφάλεια του εσωτερικού. Αυτή η προϋπάρχουσα υποδομή πλέον συνδέθηκε, ασύρματα, μεταξύ της και με μεμακρυσμένο τερματικό με αποτέλεσμα ένα στρατιώτης να ελέγχει πλήρως το όχημα και να εκτελεί την αποστολή του. Τα οχήματα του προγράμματος RCBC προορίζονται για τους Αμερικανούς Πεζοναύτες.

Comments

  1. Τα έκδοχα είναι ουσίες χωρίς φαρμακευτική δράση, οι οποίες προστίθενται στις διάφορες φαρμακομορφές με σκοπό τη βελτίωση κάποιου χαρακτηριστικού τους (χρώση, αφή ,οσμή, όψη, γεύση) ή να βοηθήσουν στην καλύτερη απορρόφηση, κατανομή, διάλυση και δράση της δραστικής ουσίας.
    Προφανώς το Μ-1150 δεν μπορεί να είναι «έκδοχο» οτιδήποτε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *