Η ουκρανική εταιρία UkrInnMash ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μετατροπή ενός αυτοκινούμενου πυροβόλου 2S1 με πυροβόλο των 122 χιλιοστών στο τεθωρακισμένο όχημα μάχης Kevlar-E.

Ο παλαιός πύργος αφαιρέθηκε, ενώ ο χώρος του κινητήρα (πίσω) και ο χώρος του οδηγού (εμπρός) υπερυψώθηκαν έτσι ώστε να αυξηθεί ο εσωτερικός όγκος της καμπίνας.

Το Kevlar-E μπορεί να φιλοξενήσει ομάδα έξι στρατιωτών συν δύο ως πλήρωμα (οδηγός, πολυβολητής). Η διάταξη των θέσεων είναι ανά τριάδα αντικριστά. Η είσοδος-έξοδος από το όχημα γίνεται από πίσω, ενώ δύο έξοδοι κινδύνου υπάρχουν στην οροφή, ακριβώς πάνω από τα καθίσματα.

Το όχημα, που έχει βάρος μάχης 16,7 τόνους, είναι εφοδιασμένο με τον τηλεχειριζόμενο πύργο μάχης BM-3 Shturm.

Ο υδρόψυκτος κινητήρας V8 των 300 ίππων έχει αντικατασταθεί από κινητήρα της Western Caterpillar ισχύος 420 ίππων (λόγος ισχύος προς βάρος: 25 ίπποι ανά τόνο). Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος ανέρχεται στα 70 χιλιόμετρα την ώρα και η εμβέλεια του 600 χιλιόμετρα. Στο πρωτότυπο όχημα το σύστημα μετάδοσης της κίνησης είναι χειροκίνητο, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί και αυτόματο.

Το Kevlar-E είναι αμφίβιο και μπορεί να κινηθεί στο νερό με μέγιστη ταχύτητα 5 χιλιόμετρα την ώρα. Στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος περιλαμβάνεται σύστημα κλιματισμού, σύστημα ανίχνευσης και κατάσβεσης πυρκαγιάς, σύστημα προστασίας από ραδιολογικές, βιολογικές και χημικές ουσίες, σύστημα πλοήγησης, παθητικό σύστημα νυχτερινής όρασης και κάμερες ημέρας με κάλυψη όλου του τόξου των 360°.