Σφραγίστε τα σύνορα. Δεν θα μπορούσαμε να γράψουμε ή να πούμε κάτι παραπάνω. Είναι σαφές και απλό. Τα σύνορα πρέπει να σφραγιστούν. Η Τουρκία διεξάγει κανονικές επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου και ασύμμετρων απειλών με τη διοχέτευση εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών προς τη χώρα μας μετά τα χθεσινά γεγονότα στη πόλη Ιντλίμπ της Συρίας.

Το σφράγισμα των συνόρων έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί από το καλοκαίρι του 2019. Μάταια όμως. Και αυτή η κυβέρνηση συνέχισε τη πολιτική των ανοιχτών συνόρων για οκτώ μήνες. Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Απαιτούνται γενικευμένες επιχειρήσεις αποτροπής που θα περιλαμβάνουν απωθήσεις, ρυμουλκήσεις λέμβων με λαθρομετανάστες πίσω στα τουρκικά ύδατα και ενέργειες που θα στείλουν το μήνυμα πως δεν περνά κανένας. Με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο.

Διαφορετικά θα συνεχιστεί η μαζική πολιτική εποικισμού και άτυπης εισβολής που λαμβάνει χώρα από τη Τουρκία για την Ελλάδα. Καλό το διεθνές δίκαιο και η διεθνής κοινότητα αλλά προέχει η εθνική επιβίωση και η εθνική ασφάλεια της χώρας μας.

Καλά τα κέντρα κράτησης κλειστού τύπου και ασφαλώς πρέπει να γίνουν. Όμως επιβάλλεται να γίνονται συνδυαστικά με επιχειρήσεις αποτροπής ώστε να υπάρχει ανάσχεση των ροών. Εύκολες λύσεις ή ανώδυνες δεν υπάρχουν. Όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

Το δίλλημα είναι σαφές εθνική ασφάλεια και εθνική επιβίωση ή ισλαμοποίηση της πατρίδας μας.