Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι διεκδικητές του βουλγαρικού προγράμματος προμήθειας νέων μαχητικών αεροσκαφών προς αντικατάσταση των MiG-29. Μια από την προτάσεις ήταν και αυτή της Ιταλίας και η Leonardo έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρόταση της Leonardo προς τη Βουλγαρία αφορά στην πώληση μεταχειρισμένων Eurofighter, της διαμόρφωσης Tranche 1, της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και στη συνέχεια, εάν φυσικά το επιθυμεί η Βουλγαρία, την προμήθεια νέων Eurofighter. Η πρόταση της Leonardo, αφορά στην προμήθεια των αεροσκαφών, την εκπαίδευση των πληρωμάτων και των τεχνικών και υλικά και υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης διάρκειας τριών (3) ετών.

Η πρόταση έγινε με γνώμονα τα οικονομικά δεδομένα της Βουλγαρίας και τον προϋπολογισμό του προγράμματος, ο οποίος είναι $ 1,1 δισεκατομμύρια για την προμήθεια 16 μεταχειρισμένων αεροσκαφών ή $ 2,2 δισεκατομμύρια για την προμήθεια 16 νέων αεροσκαφών.

Comments

    1. Τα Tranche-1 δεν έχουν δυνατότητα χρήσης του Meteor. Στα αεροσκάφη της διαμόρφωσης Tranche-2 Block.15 πιστοποιήθηκαν τα βλήματα. Βέβαια η αναβάθμιση από το Tranche-1 στο Tranch-2 Block.15 είναι εφικτή, καθώς αφορά αναβάθμιση λογισμικού όχι αντικατάσταση μηχανικών μερών. Το € 1,1 δις αφορά σε 16 μεταχειρισμένα αεροσκάφη, συν υποστήριξης, συν εκπαίδευση

    1. Όχι, αλλά έχουν € 1,1 δισεκατομμύρια να δώσουν για νέο μαχητικό. Εμείς ότι ήταν να δώσουμε, δώσαμε στην αναβάθμιση των F-16

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *