Το Σώμα Πεζοναυτών της Βραζιλίας παρέλαβε, στις 5 Σεπτεμβρίου, από την BAE Systems, 20 μεταχειρισμένα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα AAV-7A1, τα οποία προήλθαν από τα αμερικανικά αποθέματα.

Συνολικά η Βραζιλία θα παραλάβει 23 οχήματα, εκ των οποίων 20 στη διαμόρφωση μεταφοράς προσωπικού, δύο στη διαμόρφωση διοίκησης και ένα στη διαμόρφωση περισυλλογής. Το πρόγραμμα, συνολικού κόστους $ 117,5 εκατομμυρίων, αφορά στην απόκτηση των οχημάτων, την αναβάθμιση τους στο επίπεδο RAM/RS (Reliability, Availability, Maintainability/Rebuild to Standard), κόστους $ 82 εκατομμυρίων, εκπαίδευση και υλικά και υπηρεσίες υποστήριξης.

Στη διαμόρφωση RAM/RS τα οχήματα ενσωματώνουν ισχυρότερους κινητήρες, νέο σύστημα μετάδοσης της κίνησης, βελτιωμένες αναρτήσεις, ενώ επιτυγχάνουν καλύτερες επιδόσεις σε επίπεδο κινητικότητας, ταχύτητας, ευκολίας χρήσης και ασφάλειας.

Το σχετικό συμβόλαιο υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2015 και χρηματοδοτείται μέσω κονδυλίων FMS (Foreign Military Sales). Μετά την παράδοση, τα οχήματα θα υποστούν πρόγραμμα δοκιμών και πιστοποίησης καλής λειτουργίας, στη συνέχεια θα βαφούν στην παραλλαγή των Βραζιλιάνων Πεζοναυτών, θα εγκατασταθούν τα συστήματα επικοινωνιών και, τέλος, θα ενταχθούν σε υπηρεσία.