Σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας της Τσεχίας «idness» ο πρωθυπουργός της χώρας, Andrej Babiš, δήλωσε ότι θέλει να αποσύρει τη χώρα του από το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, με Τάξη και Κανονική Μετανάστευση (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration) του ΟΗΕ, το οποίο υιοθετήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και αναμένεται να μονογραφηθεί επίσημα τον προσεχή Δεκέμβριο.

Το σύμφωνο δεν έχουν υπογράψει οι ΗΠΑ, ενώ η Ουγγαρία έχει ανακοινώσει ότι δεν θα το υπογράψει. Ομοίως σκέφτονται η Αυστρία και η Πολωνία.  Το σύμφωνο που αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούλιο είναι μια δεσμευτική συνθήκη, για όσες χώρες την υπογράφουν, οι οποίες δεσμεύονται απέναντι στους μετανάστες και τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Το συγκεκριμένο σύμφωνο έχει επικριθεί και κατακριθεί έντονα από αρκετά κόμματα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, τα οποία θεωρούν ότι το σύμφωνο και οι πρόνοιες του ανοίγουν την πόρτα εισόδου σε εκατομμύρια λαθρομετανάστες και οικονομικούς μετανάστες από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη και της Αμερική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *