Τον Απρίλιο του 2019 πραγματοποιήθηκε, στην αεροπορική βάση Hill στην πολιτεία Γιούτα, ευρεία άσκηση με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών F-35A Lightning II από τις 388 και 419 Πτέρυγες Μάχης της Αμερικανικής Αεροπορίας και F-16 από την 311η Μοίρα της Αμερικανικής Αεροπορίας και την 80η Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας. Στην άσκηση συμμετείχε και η εταιρία Draken International με μαχητικά αεροσκάφη (πιθανότατα A-4 SkyHawk και Mirage F-1M) σε ρόλο αντιπάλου.

Συνολικά στην άσκηση συμμετείχαν 40 μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία εκτέλεσαν πάνω από 100 αποστολές σε διάφορα σενάρια αερομαχίας και προσβολής στόχων εδάφους. Η άσκηση διήρκεσε δύο εβδομάδες περίπου. Την πρώτη εβδομάδα έγιναν αερομαχίες 1 προς 1, 2 προς 2 και 2 προς 4. Τη δεύτερη εβδομάδα οι ασκήσεις περιελάμβαναν σύνθετες αερομαχίες με πάνω από έξι αεροσκάφη. Όπως ανακοίνωσε η 388η Πτέρυγα Μάχης, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πετάξαμε 100 αποστολές με 22 F-35, μαζί με 56 αποστολές με F-16 και προστατεύσαμε στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις σε διάστημα 16 ωρών».

Η «μπλε δύναμη» με F-16 είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα έναντι της «κόκκινης δύναμης» με F-35, F-16 και τα αεροσκάφη της Draken International. Όπως δήλωσε ο Σμήναρχος Thomas Meyer, Αξιωματικός Όπλων, της 388ης Πτέρυγας Μάχης: «Είχαμε [η «μπλε δύναμη»] 5 προς 1 μειονέκτημα και κλιθήκαμε να προστατεύσουμε μια σειρά εγκαταστάσεων εντός 8 ωρών. Είχαμε αεροσκάφη στον αέρα και στο έδαφος, σε άμεση ετοιμότητα … Οι αερομαχίες ξεκίνησαν με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ στη συνέχεια γίνονταν ελεύθερα προκειμένου να εξοικειωθούν οι εκπαιδευόμενοι στον αυτοσχεδιασμό».

Σχετικά με την αερομαχία F-35 και F-16 ο Σμήναρχος Jondavid Hertzel, Αξιωματικός Όπλων της αεροπορικής βάσης Hill δήλωσε ότι: «Το F-35 είναι βαρύ, πιο αργό, σε σχέση με το F-16. Οι πιλότοι των F-35 εκπαιδεύονται κυρίως σε αποστολές αερομαχίας μακράς ακτίνας με τη χρήση βλημάτων μέσου-μεγάλου βεληνεκούς. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και είμαστε πολύ καλοί σ’ αυτό. Αλλά μέσα στο χάος μιας αερομαχίας το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξουν και κλειστές αερομαχίες. Εκπαιδευόμαστε και γι’ αυτή την περίπτωση».