Στο πλαίσιο του συνεδρίου «Sea Air Space Exposition» του Αμερικανικού Ναυτικού, ο Συνταγματάρχης Matthew Kelly, διευθυντής του V-22 Joint Program Office, δήλωσε ότι όσες χώρες επιθυμούν να αποκτήσουν το V-22 Osprey, μέσω προγράμματος FMS (Foreign Military Sales) και σε προνομιακή τιμή, θα πρέπει να το κάνουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2020.

Τότε τερματίζεται το πολυετές, σταθερής τιμής, πρόγραμμα προμήθειας 58 ελικοπτέρων, συνολικής αξίας $ 4,2 δισεκατομμυρίων, το οποίο υπογράφηκε το 2018 και αφορά σε 39 CMV-22B για το Αμερικανικό Ναυτικό, 14 MV-22B για τους Αμερικανούς Πεζοναύτες, 1 CV-22B για την Αμερικανική Αεροπορία και 4 MV-22B για την Ιαπωνία. Στο κόστος των $ 72,5 εκατομμυρίων ανά ελικόπτερο περίπου περιλαμβάνεται και σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Συνταγματάρχης Kelly δεν διευκρίνισε εάν η τιμή του V-22 Osprey θα αυξηθεί μετά τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά σε κάθε περίπτωση η όποια νέα παραγγελία θα αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, τόσο σε επίπεδο τιμής όσο και σε επίπεδο όρων συμβολαίου.