Σύμφωνα με ανακοίνωση της Aselsan, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (THK) παρέλαβε την πρώτη παρτίδα τουλάχιστον 40 κατευθυνόμενων βομβών HGK (Hassas Güdüm Kiti). Η συλλογή HGK μετατρέπει βόμβες ελεύθερης πτώσης Mk.84 των 2.000 λιβρών σε κατευθυνόμενες βόμβες. Το μέγιστο βεληνεκές των HGK είναι της τάξεως των 28 χιλιομέτρων, με άφεση από μεγάλο ύψος ή 22 χιλιόμετρα με άφεση από μεσαίο ύψος.

Η συγκεκριμένη παρτίδα ανήκει στην παραγγελία της 26ης Μαρτίου, ύψους € 53,5 εκατομμυρίων. Οι παραδόσεις των HGK, της προμήθειας της 26ης Μαρτίου, αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2019, οπότε θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις των HGK, της προμήθειας της 18ης Μαΐου. Η προμήθεια της 18ης Μαΐου έγινε έναντι του ποσού των € 20,9 εκατομμυρίων και συμπληρωματικά ως προς την προμήθεια της 26ης Μαρτίου. Οι παραδόσεις των HGK, της προμήθειας της 18ης Μαΐου, αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2020.

Η προμήθεια των HGK εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της THK να αποκαταστήσει το απόθεμα κατευθυνόμενων βομβών, το οποίο μειώθηκε από τις επιχειρήσεις στη Συρία!