Η Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με την Aselsan για την αναβάθμισης των τουρκικών αρμάτων μάχης M-60TM με το Σύστημα Ελέγχου Πυρός Volkan-M, προς αντικατάσταση του ισραηλινού Knight της Elbit. Τη δεκαετία του 1990, 170 τουρκικά M-60A1 RISE (Reliability Improvement of Selected Equipment) αναβαθμίστηκαν στο επίπεδο M-60T (M-60 Sabra Mk.II) από την ισραηλινή IMI (Israel Military Industries). Το κόστος του προγράμματος ανήλθε στα $ 670 εκατομμύρια. Τον Ιούλιο του 2020 ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση του προγράμματος αναβάθμισης τους στο επίπεδο M-60TM.

Τα τουρκικά M-60TM ενσωματώνουν σύστημα προειδοποίησης δέσμης λέιζερ 360ο, σύστημα εγγύς επιτήρησης YAMGOZ της Aselsan 360ο, τηλεχειριζόμενος πύργος SHARP της Aselsan με πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών ή αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών και ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας Pulat. Επιπλέον ενσωματώνουν θερμικό σύστημα οδήγησης ADIS της Aselsan, σύστημα ηχητικού συναγερμού για την προειδοποίηση όσων πεζών βρίσκονται πέριξ του άρματος ή το ακολουθούν και νέο σύστημα εκτόξευσης καπνογόνων βομβίδων. Το ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας Pulat μπορεί να αναχαιτίσει απειλές, που κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 1.200 μέτρα το δευτερόλεπτο.

Αποτελείται από ένα ραντάρ εντοπισμού της επερχόμενης απειλής, ένα σύστημα καθοδήγησης των αντιμέτρων και τους εκτοξευτές των αντιμέτρων. Το αντίμετρο δεν εκτοξεύεται με την έννοια της κατευθυνόμενης εκτόξευσης που πραγματοποιεί το Trophy, το οποίο χρησιμοποιεί πυροτεχνικά αντίμετρα, αλλά εκτοξεύεται-εξέρχεται του εκτοξευτή και εκρήγνυται εντός ενός μέτρου από το όχημα-φορέα, προς την κατεύθυνση της επερχόμενης απειλής. Το ωστικό κύμα που παράγεται από την έκρηξη προκαλεί είτε την πρόωρη έκρηξη του επερχόμενου αντιαρματικού βλήματος ή την αλλαγή της πορείας του και τελικά την αστοχία του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης M-60TM τα άρματα μάχης θα ενσωματώσουν το ΣΕΠ Volkan-M, τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης, επιπλέον θωράκιση, και νέα καθίσματα για το πλήρωμα. Επίσης, τα άρματα θα υποστούν εργοστασιακό πρόγραμμα γενικής επιθεώρησης και επισκευής. Σύμφωνα με την Aselsan, το Volkan-M είναι ένα σύγχρονο ΣΕΠ το οποίο παρέχει απλοποιημένη αρχιτεκτονική συστήματος, αποτελεσματική ορατότητα ημέρα και νύχτα, υψηλή πιθανότητα πλήγματος με την πρώτη βολή και λειτουργίες ελέγχου πυρός σε στάση ή σε κίνηση.