Η αργεντινή ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην προμήθεια τεσσάρων (4) αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3C Orion προς αντικατάσταση των έξι (6) εν υπηρεσία P-3B. Τα αεροσκάφη είναι μεταχειρισμένα φυσικά και αποκτήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος FMS. Τα P-3B αποκτήθηκαν από την Αργεντινή την περίοδο 1997-1999 και πλέον κανένα δεν είναι επιχειρησιακό.

Αρχικά η Αργεντινή εξέφρασε το ενδιαφέρον για την αναβάθμιση των P-3B, αλλά αποδείχθηκε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα απαιτούσε μεγάλη δαπάνη, καθώς τα P-3B απαιτούν μεγάλες δομικές παρεμβάσεις. Έτσι αποφασίστηκε ότι καλύτερη θα ήταν η προμήθεια μεταχειρισμένων P-3C με προοπτική αναβάθμισης τους στο μέλλον.

Comments

  1. Το κόστος δεν είναι γνωστό, αλλά αφορά μόνο την προμήθεια, όχι την αναβάθμιση (ίσως τα αναβαθμίσουν αργότερα). Η πηγή προέλευσης των αεροσκαφών είναι το Αμερικανικό Ναυτικό.

    1. Δεν είναι όλα τα αμερικανικά P-3C στην ίδια κατάσταση, άλλα είναι σε καλύτερη και άλλα σε χειρότερη, ανάλογα με τη χρήση που είχαν. Σίγουρα όμως η Αργεντινή θα εξέτασε τα αεροσκάφη και θα είδε ότι τεχνικά βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

     1. Οι ΗΠΑ βγάζουν συνεχώς εκτός υπηρεσίας αεροπλάνα. Άλλη χρονική περίοδο επιθεώρησε η Ελλάδα P-3C, άλλη η Αργεντινή. Δλδ δεν είναι απαραίτητο να είδαν τα ίδια αεροπλάνα και οι 2.

     2. Απαραίτητο δεν ειναι να ιδια αεροπλάνα, αλλα ξέραμε όλοι οτι αποσύρονται τα αμερικανικά. Επί της ουσίας και γρηγορότερα θα είχαμε αεροσκάφη αλλα και πολύ φθηνότερα.
      Προσωπικά πάντως ήμουν υπέρμαχος των S-3B, που έχουν πολύ μικρότερο κόστος χρήσης πλούσιο οπλισμό, δόκιμα άντεχαν πολύ ακόμα!

 1. Αν είναι αλήθεια για την τιμή που γράφεται αλλού(50εκατ.δολάρια και για τα 4) εντάξει οκ δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι τα αμερικανικά P-3 όπως ήταν(εξοπλισμός για εντοπισμό πυρηνικών υποβρυχίων σε μεγάλα βάθη) δεν είναι πλήρης και ότι δεν ικανοποιούσε τις απαιτήσεις μας, και είχαν και σύστημα αυτοπροστασίας (να δεχτώ μόνο αν προσθέταμε το κονδύλι για την δομική αναβάθμιση).

  1. Φίλε το λέω και ας γίνομαι κακός, αυτή η ιστορία έγινε μόνο και μόνο για να πάρει συμβόλαιο η ΕΑΒ και το γνωστό νταβατζιλίκι της LM. Προσωπικά θα τους πέρναγα από ειδικό δικαστήριο όσους υπέγραψαν τότε, μόνο και μόνο επιλογής της διαχείρισης με τέτοιο τρόπο των διαθεσίμων κονδυλίων είναι το λιγοτερο μνημείο ανικανότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *