Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, τη Μεγάλη Τρίτη, η κοινή άσκηση μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά της Κύπρου.

Στη διεθνή Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με την ονομασία «CYFRA 2/18», συμμετείχαν το ΠΠ Αμμόχωστος της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, πτητικά μέσα της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, και η Γαλλικής Φρεγάτας «AQUITAINE» με το οργανικό της Ελικόπτερο.

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της  ΑΟΖ και την περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Κύπρου.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Ααεροναυτικών Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα σε πλοία ή πλατφόρμες στην Ανοιχτή Θάλασσα» και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την δεύτερη συνεργασία εντός του 2018,  στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κύπρου και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *