Ξεκινά τελικά, μετά από σχεδόν δύο χρόνια καθυστέρηση, η παραγωγή των 100 νοτιοκορεατικών αρμάτων μάχης K2 Black Panther. Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, τα νέα K2 Black Panther, θα αρχίσουν να παραδίδονται το 2021. Η σύμβαση, ύψους $ 820 εκατομμυρίων, για την προμήθεια των 100 K2 Black Panther, υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2014, με χρόνο πρώτης παράδοσης το 2017. Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα, καθώς τα 206 K2 Black Panther της πρώτης παρτίδας άρχισαν να παραλαμβάνονται το 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2017 η Διοίκησης Αμυντικών Εξοπλισμών της Νότιας Κορέας (DAPA) είχε ανακοινώσει ότι η παραγωγή των 100 K2 Black Panther θα καθυστερήσει εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων με το σύστημα μετάδοσης της κίνησης και συγκεκριμένα λόγω προβλημάτων αξιοπιστίας και ανθεκτικότητας του συστήματος μετάδοσης της κίνησης. Για την επίλυση του προβλήματος επιλέχθηκε η αντικατάσταση του συστήματος μετάδοσης της κίνησης από άλλο ξένου κατασκευαστή.  

Comments

  1. Μου θυμίζει το Tiger II του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε κορέατικη έκδοση. Το ίδιο καλό αποτέλεσμα όπως το Λεο 2 Α4 σε προσβολή από Α/Τ πύραυλο θα έχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *