Σε «πονοκέφαλο» για τις ηγεσίες των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη εξελίσσεται η συνεχής ροή μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας.

Παρά την αλλαγή του δόγματος των «ανοιχτών συνόρων» που είχε υιοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και την ενίσχυση των θαλάσσιων συνόρων, όπως είναι η χρήση του αερόστατου ζέπελιν στη Σάμο, το πρόβλημα της άφιξης παράτυπων μεταναστών έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι μόνο τον Ιούλιο  αποβιβάστηκαν στα ελληνικά νησιά 5.608 άτομα(!) με 208 λέμβους.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει και το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Σύμη όταν δεκάδες παράτυποι μετανάστες έσπασαν την πόρτα του τοπικού αστυνομικού τμήματος, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και τους πέταξαν αποφάγια(!), εκφράζοντας την έντονη αντίδραση τους για τις συνθήκες κράτησης.

«Καταγγέλλουμε την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Σύμης τις τελευταίες ημέρες, οπού οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου στοιβάζονται στο μπαλκόνι του  περισσότεροι από 150 μετανάστες-πρόσφυγες», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου και καλεί «όλους τους υπεύθυνους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποσυμφορήσουν το νησί από τους μετανάστες», σημειώνοντας πως «δεν θα γίνουν το μπαλκόνι και οι χώροι του αστυνομικού τμήματος HOTSPOT».

Να σημειωθεί ότι στο νησί υπηρετούν σήμερα οκτώ αστυνομικοί ενώ σύμφωνα με την rodiaki.gr, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προστεθούν στο προσωπικό, άλλοι τρεις αστυνομικοί.

ΠΗΓΗ: THESSECONOMY.GR